Primera medalla continental del Junior FC d'hoquei herba

El conjunt infantil aconsegueix la primera medalla de la història del club blau-i-negre després d'adjudicar-se la 3a plaça en l'Euro Hockey Club, una competició amb els millors equips d'Europa

L'infantil masculí del Junior FC d'hoquei sobre herba finalitza en la tercera posició en l'Euro Hockey League després de vèncer a l'holandès SV Kampong Hockey en el partit pel tercer i quart lloc per un resultat de 0 a 1. Amb això, els santcugatencs fan història en la seva primera participació en competició europea, disputada a Eindhoven (Holanda), en una competició paral·lela a l'Euro Hockey League en categoria sènior, categoria en la qual el Junior FC es va quedar a les portes en les fases prèvies.

El conjunt blau-i-negre aconseguia el bitllet per a les fases finals després de finalitzar segons del grup A, posició que va permetre als santcugatencs classificar-se per a les semifinals, amb una victòria davant el Saint Germain HC (5 a 0) i una ajustada derrota vers al SV Kampong Hockey (1 a 2). Ja en les semifinals, l'equip rival, l'HTC Uhlenhorst Mülheim alemany, es posava ràpidament 3 a 0 en el marcador, quan només havien passat 10 minuts. Tanmateix, els gols d'Arnau Masclans i Lucas Abad retallaven distàncies en els instants finals del partit. No obstant això, l'equip teutó anotava el quart gol i certificava l'eliminatòria dels santcugatencs per a acabar imposant-se en el campionat en la final.

Amb tot, el Junior FC guanyava el darrer partit davant el SV Kampong Hockey, per un resultat de 0 a 1, gràcies a un únic gol d'Àlex Duran. Amb això, els blau-i-negres assolien la revenja, després de caure en la fase de grups vers als holandesos per un resultat d'1 a 2. "Estem molt contents pels jugadors i pel club. És la primera medalla continental del Junior FC i tot, fruit de la feina feta aquesta temporada" sentencia Àlex Pastor, entrenador del conjunt. A més, aquest èxit continental ajudarà a l'equip a encara el tram final de temporada, tal com apunta el tècnic santcugatenc: "Els jugadors estan amb els ànims molt amunt i en un estat de forma excepcional. Esperem que sigui un factor clau pel Campionat d'Espanya", en relació a la cita estatal disputada entre el 2 i 5 de maig.

Pitjor sort pel femení

Per la seva banda, el conjunt femení finalitzava en la 5a i darrera posició en l'Euro Hockey Club Cup, disputada a Amsterdam. En un sistema de joc diferent que en la categoria masculina, ja que els 5 equips formaven un únic grup de tots contra tots, l'equip entrenat per Mariona Serrahima i Stefi Piris perdia 2 a 0 davant el Surbiton HC i l'AH&BC Amsterdam, 3 a 0 contra l'HC's-Hertogenbosch i empatava a 1 amb el Der Club an der Alster. Tanmateix, una victòria en aquest darrer partit les hauria classificat per a disputat el 3r i 4t lloc.

Per a Stefi Piris, segona entrenadora del conjunt blau-i-negre: "Tots els partits han estat molt igualats. Tanmateix, la diferència física de les rivals ha sigut determinant. Amb això, les primeres parts hem aguantat molt bé, però en els instants finals dequèiem. No obstant això, ha estat molt positiu, ja que les jugadores han tornat amb la intenció de voler millorar i treballar més físicament. Així que tornem contentes de l'experiència, ja que han après i gaudit durant el torneig".