Rosa Tamburini penja els patins després de 25 anys amb el PHC Sant Cugat

La santcugatenca ha estat 14 anys capitana del primer equip i va ser present en la creació del primer conjunt femení

Maria Rosa Tamburini és i serà una icona pel Patí Hoquei Club Sant Cugat. Amb 9 anys es posava per primera vegada uns patins i durant 25 anys ha sigut fidel a la samarreta vermell-i-negra del club santcugatenc, dels quals 14 ha estat la capitana del primer equip. Tamburini abandona els terrenys de joc, no obstant això, seguirà de 2a entrenadora al costat de Beto Borregán.

 

Més info: Maria Rosa Tamburini: passió per l’hoquei i pel PHC Sant Cugat

"Era una decisió que havia de prendre en algun moment, ja que cada any que passava jo em feia més gran. El setembre tinc diferents projectes i continuar jugant a hoquei, potser era el que em feia menys il·lusió. És per això que he preferit deixar-ho quan encara tinc ganes i il·lusió de jugar, abans que no em suposi un esforç i un sacrifici venir als entrenaments o als partits" explica Maria Rosa Tamburini.

La santcugatenca va començar a entrenar amb l'equip masculí quan tenia 9 anys i, 3 anys més tard, va ser una de les pioneres del Patí Hoquei Club Sant Cugat femení, amb només 12 anys. "Tinc molts records de tots aquests anys. Potser un dels que més recordo és l'ascens, amb 14 anys, a 1a Catalana, màxima categoria en aquell moment. No obstant això, em quedo amb la sensació de posar-me els patins i que desapareguin els problemes del dia" afegeix la santcugatenca.

 

Més info: Tamburini: "La maternitat no és un impediment per fer esport"

A més, Tamburini explica que agafa amb molta il·lusió el nou projecte juntament amb el Beto Borregán: "Quan ell es va assabentar de la meva intenció, em va proposar continuar al seu costat. No ho vaig pensar 2 vegades, ja que vull seguir vinculada al club i treballar la base del femení. Crec que tinc molt a aprendre de Beto Borregán".

Amb tot, Tamburini penja els patins amb un Subcampionat del Món a Xile 2006 amb Espanya, mentre que amb Catalunya s'ha adjudicat 2 Golden Cup (2007 i 2009) i un subcampionat de la Copa Amèrica (2007). A més, amb les vermell-i-negres, la santcugatenca ha guanyat una Copa Catalana, dues Supercopes Catalanes, dues lligues Nacional Catalana i una Copa Generalitat. "Pots guanyar o perdre, però al final el que t'emportes és to això viscut", sentència Tamburini, emocionada per la situació.
 

 
 
Comentaris

Destaquem