Sant Cugat mostra el seu potencial per ser Ciutat Europea de l'Esport 2018

La comissió avaluadora ACES, reconeguda per la Comissió Europea, ha visitat aquests dies Sant Cugat per determinar si atorga el títol a la ciutat

Sant Cugat aspira a ser Ciutat Europea de l'Esport l'any 2018 i aquesta darrera setmana del mes d'abril ha mostrat el seu potencial als membres de la comissió avaluadora de l'European Capitals and Cities of Sport Fedeartion (ACES) que han visitat la ciutat, del 26 al 28 d'abril. La tinent d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i el regidor d'Esports i Joventut, Eloi Rovira, han estat els encarregats de defensar les possibilitats que té la ciutat perquè se li atorgui el títol, en un acte que s'ha fet aquest dijous, 27 d'abril, a la tarda, a l'Ajuntament. A l'acte també hi han assistit representants de Sant Cugat Creix; de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat; del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat; de la Unió Ciclista Sant Cugat; de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) i de Paidos.

Una iniciativa de Sant Cugat Creix

Val a dir que aquesta és una iniciativa de l'associació Sant Cugat Creix, que va proposar a l'Ajuntament perquè Sant Cugat fos Ciutat Europea de l'Esport.

El veredicte, a finals de setembre

Està previst que el veredicte final, sobre si Sant Cugat serà ciutat Europea de l'Esport 2018, es doni a conèixer a finals de setembre. A banda de Sant Cugat, hi ha 5 ciutats més de l'Estat espanyol que opten al títol. Finalment, només 4 de les 6 ciutats podran ser Ciutat Europea de l'Esport el 2018.

La candidatura de Sant Cugat

Membres de l'ACES durant la presentació de la candidatura. FOTO: Localpres

La candidatura de Sant Cugat aposta per tres valors claus: l'educació, l'ètica dins i fora del camp i la inclusió. Els objectius perseguits des de Sant Cugat per a la candidatura de Ciutat Europa de l'Esport 2018 són: mostrar Sant Cugat com una ciutat esportiva i activa; promoure la pràctica de l'activitat física i l'esport en tots els seus àmbits, escolar, salut, competició, integració, socialització, i turisme, entre d'altres; promoure un estil de vida saludable entre la ciutadania a través de l'organització d'esdeveniments per a tots els col·lectius; la dinamització dels espais esportius a l'aire lliure, i dinamitzar i donar suport als agents esportius (entitats, escoles, centres privats, etc.) i el voluntariat per a l'organització d'esdeveniments esportius.

En la presentació, l'Ajuntament també ha fet valdre la gran qualitat i quantitat d'equipaments esportius: 327 espais esportius i 52 instal·lacions esportives municipals amb un total de 113.000 metres quadrats d'instal·lacions per practicar esport.

S'organitzaran més de 200 campionats

Després de la presentació, l'Ajuntament ha convocat una roda de premsa. FOTO: Localpres

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius. De fet, la ciutat acollirà un gran nombre de competicions d'alt nivell i activitats de caràcter formatiu. Entre d'altres, l'estiu de l'any que ve serà seu dels CPISRA World Games o de la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat, que en aquesta ocasió també serà Campionat de Catalunya.

Per al desenvolupament de la Candidatura de Ciutat Europea de l'Esport, Sant Cugat ha creat una comissió de treball de caràcter participatiu perquè els diferents membres i agents del sistema esportiu de la ciutat formin part de la iniciativa. D'aquesta manera, a més, se li dóna un valor afegit a la candidatura, amb aportacions des de diferents sectors.

Què és l'ACES

L'ACES Europe, associació europea de capitals de l'esport, fundada l'any 1999, compta amb el suport de les institucions europees i treballa per a la promoció de l'esport entre tota la ciutadania de la Unió Europea. El llibre blanc de l'esport, document que legisla l'esport a la Unió Europea (UE), també reconeix l'activitat d'ACES Europe i els guardons que lliura en les diferents modalitats.

El 24 de maig de 2016 l'Ajuntament de Sant Cugat va manifestar a ACES Europe la intenció d'optar a la candidatura de Ciutat Europea de l'Esport i amb data 20 de setembre va formalitzar l'adhesió a la candidatura de Ciutat Europea de l'Esport, d'acord a la normativa d'ACES. ACES Europe persegueix, entre d'altres, per a les ciutats candidates: gaudir amb l'exercici físic; enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat; aprendre del joc net, i millorar la salut.

Rovira: "Ser Ciutat Europea de l'Esport 2018 és un objectiu de tota la ciutat"

Al seu torn el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha volgut destacar "la importància de la candidatura, que és un objectiu de tota la ciutat. Hem aprofitat al màxim el temps que hem tingut per ensenyar i transmetre a la comissió avaluadora l'esperit esportiu que es respira a Sant Cugat. Una ciutat que viu amb i per l'esport".

La tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha subratllat que "Sant Cugat té una clara estratègia social, i aquesta passa per un dels elements cohesionadors més importants: l'esport. Tenim clar que s'ha de desenvolupar des de l'ètica, l'educació i la societat. Això vol dir, pensant en les persones, per tothom. Si no aconseguim la distinció mantindrem aquests valors, però si ens convertim en Ciutat Europea de l'Esport el 2018, ens encoratjarà encara més a treballar en aquesta línia".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem