Sant Cugat serà l'arribada d'una de les etapes de la Volta Ciclista a Catalunya 2019

La "Volta", que se celebrarà del 25 al 31 de març de 2019, és una de les proves per etapes més importants del món, englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme

Sant Cugat serà l'arribada, per primera vegada en la centenària història de la ronda catalana, d'una de les etapes de la 99a Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 25 al 31 de març de 2019. L'Ajuntament de Sant Cugat i l'organització de La "Volta" han signat un acord perquè aquesta cursa passi per Sant Cugat per segon any consecutiu. La "Volta" és una de les proves per etapes més importants del món (també és la tercera cursa per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d'Itàlia), englobada dins del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme. Hi participaran els millors ciclistes del món, amb els millors equips del món en 18 països i 4 continents.

Fortuny: "Serà un èxit de públic"

En declaracions a l'organització de La "Volta", l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha assenyalat que "estem molt satisfets d'acollir per segon any consecutiu una etapa de la Volta Ciclista, a Sant Cugat. Nosaltres som una ciutat on es viu molt l'esport -enguany, per exemple, hem estat designats Ciutat Europea de l'Esport- i per això estic convençuda que el pas per Sant Cugat serà un èxit de públic".

"Any rere any La "Volta" segueix creixent en tots els aspectes, i prova d'això és l'aposta de municipis com Sant Cugat per acollir un final d'etapa de la cursa. Estem segurs que serà tot un èxit de públic i d'impacte mediàtic per a la ciutat. Els millors ciclistes del món es deixaran veure per Sant Cugat", ha manifestat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

Fins al moment, l'organització ja ha confirmat que la ciutat de Sant Feliu de Guíxols serà la sortida i l'arribada d'una etapa i que Puigcerdà també acollirà una sortida.

Sant Cugat repeteix

Cal recordar que el passat 21 de març, Sant Cugat va ser l'escenari de la sortida (a l'avinguda Pla del Vinyet) de la tercera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2018, amb el triomf del belga Thomas de Gendt. Inicialment, l'etapa s'havia de celebrar entre Sant Cugat i Vallter 2000, de 199,200 km, però les condicions meterològiques van obligar a l'organització a què la prova acabés a Camprodon, amb un recorregut de 153,200 km. Aquest va ser un acte que forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

 

La Volta Ciclista a Catalunya ja havia tingut relació prèviament amb Sant Cugat, ja que l'any 2009 i 2010 va realitzar dues sortides al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, amb finals d'etapa al Circuit de Catalunya, a Montmeló.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem