Tizón: "Esperem una rebaixa en el to de les demandes de la Coordinadora"

Aquest dimecres a la tarda s'han reunit a l'Ajuntament de Sant Cugat Mercè Conesa i la Coordinadora d'Entitats Esportives. Durant la trobada, s'han viscut moments de tensió

Les relacions entre l'Ajuntament i la Coordinadora d'Entitats Esportives no travessen pel seu millor moment. Així ha quedat reflexat durant la trobada que han mantingut aquest dimecres a la tarda, a la Sala Ginesta de l'Ajuntament, Mercè Conesa, alcaldessa de la ciutat, i l'àrea d'Esports del consistori, amb la Coordinadora. Durant la sessió de treball, que ha durat poc menys de dues hores, s'han viscut moments de tensió.

Aquesta ha estat la primera entrevista que han matingut Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i la Coordinadora d'Entitats Esportives des que Conesa va ser escollida alcaldessa el passat 22 de maig. Aquesta reunió s'ha celebrat després de diferents peticions de la plataforma esportiva.

Després de la reunió, i en declaracions al TOT Sant Cugat, Xavier Tizón, regidor d'Esports, ha assegurat que “transmeto les mateixes paraules que ha utilitzat l'alcaldessa a la reunió. Esperem una rebaixa en el to de les demandes de la Coordinadora. En ocasions, ens hem trobat en situacions en que la plataforma s'ha saltat el fair-play i ha anat una mica més enllà. Ha tibat massa la corda”. Tizón també ha afirmat que la Coordinadora “no representa a totes les entitats esportives de Sant Cugat” i que, ara mateix, hi ha tres tipus de clubs: “Els que han vingut a la reunió, els que no han vingut i no sabem perquè i els que no formen part de la Coordinadora”. Finalment, Tizón també ha explicat que la sessió ha servit perquè “l'alcaldessa conegui de primera mà, i no a través de correus electrònics, de les xarxes socials i de la premsa, quines són les inquietuds d'alguns dels clubs de la Coordinadora”.

Lourdes Llorente, presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, espera que aquesta reunió sigui “el primer pas per reestablir, de nou, el diàleg i el treball conjunt de la Coordinadora i l'Ajuntament. Volem que hi hagi una millor comunicació amb l'Ajuntament de forma que la Coordinadora pugui col·laborar amb l'Ajuntament i explicar-los quines són les nostres inquietuds”. La presidenta també ha dit que “si el Consell Municipal de l'Esport funcionés, hi hauria moltes coses que ja s'haurien parlat”. Llorente ha dit que la Coordinadora “representa un grup important de l'esport de la ciutat” i que “m'agradaria saber quina importància té la Coordinadora per l'Ajuntament. Si ens veu com una entitat que vol ajudar o com un obstacle”.

Per part de l'Ajuntament, la trobada ha comptat amb la presència, entre d'altres, de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Xavier Tizón, regidor d'Esports; Xavier Codina, cap de l'àrea d'Esports, i Eloi Rovira, Coordinador d'Entitats Esportives. Per la seva banda, la Coordinadora ha estat representada per la seva presidenta, Lourdes Llorente, i per presidents i representants de set clubs que integren la plataforma esportiva. Les entitats que hi han estat presents són el Club Muntanyenc Sant Cugat, Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Handbol Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat, el CFU Mira-sol Baco, el Club Karate Sant Cugat i el Club Jiu-Jitsu Sant Cugat.

Durant l'entrevista, Ajuntament i Coordinadora han decidit crear diferents comissions de treball sobre punts que preocupen a la plataforma esportiva, com el projecte esportiu i el pressupost municipal de l'àrea d'Esports, les subvencions que l'Ajuntament otorga als clubs esportius, el projecte esportiu de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) i el pla d'instal·lacions esportives. “Així podrem tractar tots aquests temes amb més profunditat”, ha assegurat Llorente. La primera d'aquestes sessions de treball està prevista que se celebri entre finals de novembre i principis de desembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem