Tot a punt per a la cursa contra el càncer 'Metres de Vida'

El dissabte 2 de juny se celebra l'esdeveniment, organitzat per TeamPartners, que té per objectiu recaptar fons per a la lluita contra el càncer

La cursa solidària contra el cáncer 'Metres de Vida' ja és una realitat. El dissabte 2 de juny, l'esdeveniment esportiu organitzat per TeamPartners i que compta amb la col·laboració de diferents entitats, a més de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, omplirà els carrers de Sant Cugat de corredors que contribuiran a la lluita contra el càncer.

Per al moment, hi ha 160 inscrits, però des de l'organització es preveu que es pot arribar als 200. De fet, les inscripcions encara són obertes i es tancaran el divendres 1 de juny. Contant les inscripcions i d'altres activitats que s'han fet relacionades amb la cursa, actualment es porten 2000€ recaptats, però la organització espera augmentar aquesta xifra d'aquí al 2 de juny.

L'esdeveniment consistirà en tres modalitats que tindran la sortida i l'arribada al Casal de Mira-Sol: una per a corredors experimentats, de 10 kms de durada, una de 5 kms per a corredors més novells i una modalitat infantil d'un km d'extensió. Sigui quina sigui la modalitat, tal i com va assegurar la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, en la presentació de la cursa, el dia 2 de maig, els santcugatencs i santcugatenques "no tenim excusa per fer metres de vida", i ha cridat a la participació dient que "anem-hi, si més no, i participem de les activitats" que envolten la cursa.

En aquest sentit, a les 20:15h es farà la sortida de la cursa infantil. Després, els infants es quedaran amb el servei de guarderia, mentre els pares i mares prenen la sortida de les curses de 5km i 10 km, a les 20:30h. Un cop acabin les curses, hi haurà una botifarrada i refrescos per a tothom.

A més, no es tracta només de contribuïr a la investigació. El Dr. Josep Tabernero, director de l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebrón, va assegurar que "fer una cursa solidària com aquesta té dos vessants molt importants: primer, conèixer la malaltia i donar beneficis per la investigació, i després donar a conèixer com d'important és fer esport". De fet, el doctor Tabernero va indicar que fins i tot "les persones que ja han patit un càncer i fan esport ténen menys possibilitats de tornar-lo a patir".

Les inscripcions valen 15 euros i inclouen una bossa pel corredor/a, una botifarrada, una beguda, un servei de guarderia i un concert pels assistents

De totes les entitats, tanmateix, la que hi té un paper més destacat és l'empresa Teampartners, ja que és l'organitzadora de la cursa. El seu gerent, Xavier Requeno, va destacar en la presentació que "hem intentat que la cursa sigui el més transversal possible".

De fet, la cursa, segons va declarar Requeno, "surt d'una idea de l'AECC Sant Cugat" que, tanmateix, va tenir una forta acceptació a Teampartners: "en el moment en que això es proposa i es planteja a les persones de Teampartners, em sento orgullós de la seva implicació". I és que, tot i organitzar la cursa, el 100% dels beneficis de la cursa aniran a parar a la Associació Espanyola Contra el Càncer.

Per a més informació podeu consultar la pàgina de la cursa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem