Xavier Sans: “Vaig deixar de fumar fa deu anys i l’al·licient va ser fer caminades”

El florestà, de 57 anys, va tornar a fer esport després de decidir deixar de fumar. Fa caminades de resistència i ultra trails

Després de 25 anys sense fer esport, el Xavi va tornar a calçar-se les vambes. Fa deu anys va prendre la sempre difícil decisió de deixar de fumar. Necessitava algun al·licient que omplís el buit de les cigarretes. “I l’al·licient va ser posar-me a fer caminades de resistència”.

Ha estat cinc vegades campió individual i per equips de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). En aquesta 18a edició hi ha un total de 23 proves (del febrer al novembre), entre un mínim de 45 i un màxim de 85 quilòmetres. I de totes aquestes, n’hi ha una que la fa des de l’any 2005, la Travessa Matagalls-Montserrat, que el 19 i 20 de setembre celebrarà la ja 36a edició. El seu interès per aquest món l’ha dut a ser el responsable de Comitè de Marxes de Resistència de la Copa Catalana, des del 2014.

A banda de les caminades de resistència, en aquest florestà també li agrada participar en ultra Ttrails. Ho ha fet en el de Barcelona, Collserola, Serra de Tramuntana a Mallorca, Camí de Cavalls a Menorca, la Trans Gran Canaria, la Transvulcania, la Travessa Núria-Queralt i la Ultra Trail de Mont Blanc.

El Xavi va ser el fundador i primer president del Centre Excursionista Independent (CEI) de Catalunya, del qual fa uns mesos en va deixar la presidència.

Aquesta informació està extreta del reportatge "Fer esport després dels 40", que va publicar el DIARI de Sant Cugat el 10 de juliol. El TOT Sant Cugat ha publicat i anirà publicant aquest reportatge amb diferents peces en els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem