El Mercat Vell busca una nova vida amb Ametller Origen

Els gestors del Mercat Vell i l'Ajuntament de Sant Cugat esperen que l'arribada d'Ametller Origen ajudi a revitalitzar l'espai

Ametller Origen obrirà el seu nou establiment al Mercat Vell de Sant Cugat durant la primavera. La botiga ocuparà l'espai de vuit parades, gairebé la meitat de la superfície, i se centrarà en el producte fresc. Amb l'arribada d'Ametller, els gestors de l'equipament esperen tornar a dinamitzar el mercat i solventar els problemes econòmics que arrosseguen derivats de la pandèmia i la baixada de vendes. 

Més info: Ametller Origen s'instal·larà al Mercat Vell de Sant Cugat

El Mercat Vell es va renovar el 2015 per convertir-se en un espai que combinava la venda de producte fresc i la degustació, ja que la situació llavors era complicada. L'Ajuntament va concedir la gestió a l'empresa Gourmets, que es va fer càrrec de les obres de rehabilitació.

Mireia Ingla: "És evident que li hem de donar una volta i un impuls"

Però els resultats no han estat els esperats, com ha reconegut l'alcaldessa, Mireia Ingla: "És evident que li hem de donar una volta i un impuls. I l’arribada d’Ametller Origen ens dona aquest oportunitat: garanteix l’espai gastronòmic i la possibilitat de comprar producte de proximitat i fresc". A la resta de parades se seguirà combinant la degustació i el producte fresc com el peix, la fleca o la carnisseria.

Més info: El nou Mercat Vell ja està preparat per ser degustat pels santcugatencs

Des d'Ametller ja tenen experiència en dinamitzar mercats, tal com ha explicat el director general, Josep Ametller: "Al mercat del Putxet va funcionar molt bé. Esperem ajudar a què el mercat torni a ser el que era. Una versió 3.0, el punt d’equilibri amb alimentació potent i degustació". Serà la quarta botiga d'Ametller a Sant Cugat. El director general ha destacat la seva aposta per la "proximitat" i "qualitat". El negoci va començar el 2001 amb una parada al mercat de Vilafranca i ara suma 128 punts de venda i més de 3.000 treballadors. 

L'empresa preveu contractar una quinzena de persones pel nou establiment del Mercat Vell.

Revitalitzar el mercat

La façana del Mercat Vell de Sant Cugat, restaurada fa uns anys. FOTO: Artur Ribera

La façana del Mercat Vell de Sant Cugat, restaurada fa uns anys. FOTO: Artur Ribera

Lluís Martínez, de Gourmets, ha detallat que des de la Covid-19 el mercat pateix problemes econòmics. De fet, hi havia diverses parades buides. "Fa uns mesos, la situació del mercat, ens va facilitar tenir un espai lliure on vam pensar que era el moment per buscar una empresa important que volgués venir. Per reforçar la venda, que no havíem conseguit que tirés", ha detallat Montserrat Garcia, de Gourmets.

La tinenta d'alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha celebrat la nova arribada: "Ens preocupava la situació dels darrers mesos del Mercat Vell i és una gran notícia l’entrada d’Ametller Origen, que dona oxigen a aquest mercat emblemàtic ubicat al centre històric, on mancava l’aposta pel producte fresc i de proximitat".

"Revitalitzarà el mercat i el comerç de proximitat del casc antic", ha afegit Vila. Amb la integració de vuit parades a Ametller Origen, el mercat fregarà el 100% d'ocupació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem