Personalitza la teva llar per aconseguir que sigui única

Combinar el treball dels professionals del sector amb la pròpia creativitat aconsegueix crear espais únics que identifiquin quatre parets concretes amb una forta i pròpia personalitat

Casa nostra, aquell lloc on volem passar el màxim d’hores lliures del nostre dia a dia i que volem que transmeti la nostra personalitat. Cada casa és única: les seves quatre parets s’encarreguen de ser l’altaveu de la família, per reafirmar un estil de vida propi.

Si construïm un nou habitatge des de zero, és fàcil que arquitectes, aparelladors, constructors i interioristes ens ajudin a transmetre l’essència de la nostra personalitat. En el cas de fer reformes a un immoble ja existent, també es pot aconseguir tot això i, fins i tot, unes reformes a casa (en menor o major grau) ens poden ajudar a donar un aire nou i actualitzat a casa.

Minimalisme i reciclatge

Des de fa uns anys, les decoracions minimalistes guanyen terreny a les decoracions més ostentoses i recarregades. Els dissenys minimalistes poden caure en l’error de perdre funcionalitat i practicitat. No obstant això, i sabent aquest defecte, cada vegada més aquestes propostes contemplen més l’aprofitament total dels espais.

L’altra tendència actual és l’estil nòrdic, basat en fustes clares i acollidores, fermes i immutables en el temps. Es tracta de formes que, sense ser tan minimalistes, són senzilles i pràctiques.

Més enllà de mobles i complements comprats de nou a les botigues, cada vegada s’aposta més per les decoracions fetes a . Dos grans exemples d’aquesta nova moda poden ser, en primer lloc, el reaprofitament de palets de càrrega per convertir-los en taules, bancs (amb coixins fets a mà amb estampats de colors) o fins i tot estanteries.

L’altre gran exemple d’aquesta tendència és el decapat de mobles antics: mitjançant aquesta tècnica que suposa l’eliminació de la capa superior de pintura, els mobles agafen una textura que vol transportar-nos als orígens dels mobles per dotar-los d’una segona vida.

Els vinils i les llums: dues propostes senzilles

Estil minimalista i llums útils són tendències actuals FOTO: Cedida

Els vinils són un tipus d’adhesiu de fàcil col·locació que et pot ajudar a decorar i ressaltar parets de manera senzilla: són aptes per a grans i petits (n’hi ha de formes molt divertides per a les habitacions infantils). Amb els vinils es pot donar un toc diferent i canviar les parets de casa.

Les tires de llums ens poden ajudar a donar un petit toc de llum als racons més foscos de la casa, de la mateixa manera que ens poden ajudar a crear climes concrets per a situacions determinades. Les tires de llums són, també, de fàcil col·locació i es poden anar movent i canviant de lloc sempre que es vulgui.

El fengshui: l'equilibri que busques

El fengshui és una tècnica xinesa basada en la cera de l’equilibri que consisteix a situar els elements de l’entorn de manera que trobin l’harmonia amb les forces de la natura. Segons aquesta tècnica, cada color té un significat i el llit s’ha de col·locar just sota una finestra (i no amb el cap o els peus cap a la porta).

El saló ha de ser o quadrat o rectangular i les làmpades no han d’aportar una llum artificial excessiva. Una altra de les regles bàsiques del fengshui és que la taula principal de la casa ha de ser rodona, per promoure l’energia i afavorir les reunions socials.

Obres: llicències i permisos

Cal estar informat sobre els tràmits i gestions prèvies al moment d'iniciar unes obres o reformes FOTO: Cedida

Iniciar un procés d’obres implica tenir una sèrie de papers al dia i, al mateix temps, avisar l’Ajuntament i demanar un seguit de permisos, llicències o assabentats. Per exemple, amb la “Comunicació de reserva temporal d’estacionament: mudances, contenidors, sacs de runa...” es pot ocupar un espai d’estacionament urbà per col·locar-hi l’indicat anteriorment mentre durin les obres.

De la mateixa manera, la instància “Ocupació de la via pública” permet, durant un període de temps delimitat, ocupar un espai públic, tallar un carrer o part d’aquest... Si la reforma es basa a reformar l’interior d’una casa, unes escales, terrassa... cal omplir la instància “Comunicació prèvia: obres menors”, però si el treball que es vol fer afecta obres superficials (paviment, enrajolat, fusteria...), reparació de terrats, col·locació d’una caseta d’obres o la neteja de jardins, cal demanar la instància “Assabentat: obres mínimes”.

L’autorització per obres majors” contempla accions com una edificació de nova construcció, obres a entitats ja edificades, enderrocs exteriors, legalitzacions...  

Per tant, en el moment d’iniciar qualsevol tipus d’obra o reforma per menor que sigui, cal documentar-se al web de l’Ajuntament o al web de l’EMD en el cas de Valldoreix per tenir tota la documentació en regla i poder realitzar les obres amb tota tranquil·litat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem