Preocupació al comerç per la possible ampliació de la zona verda d'aparcament

Sant Cugat Comerç proposa fer zona blava d'aparcament en les àrees comercials com l'avinguda de Francesc Macià

La proposta d'ampliar la zona verda d'aparcament a barris com Coll Favà o el Parc Central que està estudiant el govern municipal no agrada al sector comercial. Des de Sant Cugat Comerç veuen amb preocupació aquesta possiblitat, ja que entenen que perjudicarà el comerç local, que viu uns moments complicats.

"La circulació de persones al centre ha baixat més d'un 20% per culpa de la implantació de la zona verda", assegura el gerent de l'associació comercial, Jesús Carballo. Segons l'entitat, l'àrea verda implantada a l'abril de 2018 és un dels factors que ha impactat negativament en les vendes de les botigues de Sant Cugat.

Més info: El govern estudia ampliar la zona verda a Coll Favà, Sant Francesc i Parc Central

Així, Carballo veu amb preocupació que ara s'ampliï la zona verda a d'altres barris de la ciutat. "La zona verda està dissenyada només per ús veïnal i no afavoreix la rotació d'aparcament que necessita el comerç", afirma Carballo.

Zona blava

Des de Sant Cugat Comerç no veuen malament que s'implanti la zona verda en àrees residencials, però si en centralitats comercials, com pot ser l'avinguda de Francesc Macià a Coll Favà o el carrer de Manel Farrés al Parc Central.

En aquestes centralitats comercials, la proposta és convertir places d'aparcament gratuïtes en zona blava d'aparcament, ja que així hi hauria més places lliures i els clients de les botigues hi podrien aparcar mentre facin les compres. "La zona blava facilita la rotació i que els clients dels comerços puguin aparcar", explica Carballo.

Més info: Un comerç local singular però en perill

La falta de zona blava en espais com l'avinguda de Francesc Macià, segons el gerent de Sant Cugat Comerç, ja està impactant negativament al comerç del barri: "Francesc Macià s'ha convertit en el barri refugi dels cotxes que no poden aparcar més a prop del centre i van a Coll Favà perquè és la zona més propera amb places gratuïtes".

Competència dels centres comercials

La dificultat per aparcar al centre de Sant Cugat és un dels motius que segons l'associació comercial més perjudica el comerç local. Carballo posa d'exemple com als centres comercials l'aparcament és gratuït, una de les raons que atrauria clients que deixen el centre.

"No entenem com es grava econòmicament als clients del comerç local fent pagar aparcament i, en canvi, no es grava els desplaçaments als centres comercials i al seu aparcament", lamenta Carballo, que considera que tot plegat està "fent que desaparegui el comerç del centre de la ciutat".

Zona de Baixes Emissions i aparcament

"No s'està prenent cap mesura i cada mesura, com la Zona de Baixes Emissions, va en contra del sector comercial", emfatitza el gerent de Sant Cugat Comerç, que reclama "adoptar solucions abans de prendre aquestes mesures".

Més info: Sant Cugat ajorna l'entrada en vigor de les restriccions a vehicles contaminants

Des de Sant Cugat Comerç proposen la construcció d'una nou aparcament amb rotació de places a la zona del parc de Ramon Barnils. "Seria molt proper al centre de la ciutat. Amb els aparcaments soterrats acutals no hi ha solució, perquè les places estan esgotades".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem