El govern estudia ampliar la zona verda a Coll Favà, Sant Francesc i Parc Central

L'Ajuntament estudia la possibilitat d'estendre la zona verda d'aparcament a tota la Zona de Baixes Emissions

El govern municipal de Sant Cugat del Vallès està estudiant la possibilitat d'ampliar la zona verda d'aparcament a barris com Coll Favà, Parc Central i Sant Francesc, entre altres. Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament, José Gallardo, en declaracions al TOT.

Gallardo fa una valoració positiva del funcionament de la zona verda, que va entrar en vigor a la primavera de 2018 en diferents barris de Sant Cugat. Així, tenen la voluntat d'estendre la mesura a altres àrees residencials de la ciutat. L'àrea verda està pensada per residents, que han de pagar una quota reduïda per poder aparcar (40 euros l'any), mentre que per la resta de conductors és més cara que la zona blava.

 

La idea final és que la zona verda d'aparcament acabi coincidint amb la Zona de Baixes Emissions, que ha d'entrar en vigor durant la primera meitat de l'any 2020 i que restringirià el pas dels vehicles més contaminants. "La idea és ampliar la zona verda i que coincideixi amb la ZBE", destaca Gallardo.

Barris on s'ampliarà la zona verda

El mapa de la Zona de Baixes Emissions comprèn l'àrea entre el carrer de Llaceres, l'avinguda de Roquetes, la Ronda Nord, la carretera de Vallvidrera, el carrer de Valldoreix i el carrer de les Tres Places.

Això inclou barris com Coll Favà, Parc Central, Sant Francesc, El Colomer o part de Can Magí, entre altres. Aquesta és la Zona de Baixes Emissions:

Tot i això, no coindidirà en el temps l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions i la nova zona verda i encara s'ha d'estudiar si l'ampliació de la zona verda es farà per fases o de cop.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem