Així s'ha viscut Sant Antoni a Sant Cugat

La Festa dels Foguerons i la Rua dels Tres Tombs, protagonistes de Sant Antoni a Sant Cugat

Sant Cugat ha viscut un cap de setmana de tradicions amb la celebració de Sant Antoni. Centenars de santcugatencs han sortit al carrer i han pogut reviure el passat agrícola de la ciutat, amb activitats de tota mena i per a tots els públics. Dissabte va tenir lloc la Festa dels Foguerons, amb la cultura popular com a protagonista. Un cercavila va recórrer els carrers de Sant Cugat, des de la plaça d'Octavià fins a la plaça de Barcelona, on sant Antoni va véncer als diables i es va fer amb el poder de la ciutat. La plaça de Barcelona ha estat l'epicentre de la festivitat, amb festa i un mercat de traginers.

Més info: Sant Cugat reviu el seu passat amb els Tres Tombs de Sant Antoni

El plat fort ha arribat diumenge, amb els Tres Tombs. Una quinzena de carruatges han recorregut els carrers, plens de santcugatencs, per mostrar l'antiga feina dels traginers. A més, hi ha hagut la benedicció dels animals, amb centenars de santcugatencs portant les seves mascotes per ser beneïdes. 

Més info: Sant Antoni pren el poder de Sant Cugat

Inici de la Rua del Tres Tombs. FOTO: Ale Gómez

Demostració de la preparació dels guarniments d'un carro de traginer dins el mercat. FOTO: Ale Gómez

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem