Rodès dobla al Youth American Grand Prix, el prestigiós concurs de dansa internacional

El ballarí santcugatenc es prepara per assistir al concurs l'any vinent en categoria competitiva júnior

El ballarí santcugatenc Àlex Rodés ha aconseguit doble premi al Youth American Gran Prix 2023 (YAGP), el concurs de dansa internacional que s'ha celebrat al Teatre Auditori de Sant Cugat del 6 al 10 de desembre. Amb 11 anys acabats de complir i competint amb nens de fins a 18 anys, el ballarí del Ballet Rus amb la seva parella, Gisela González, han obtingut el 1r premi en 'el pas a deux'. I no acaba aquí, el santcugatenc també s'ha emportat el 2n premi en la categoria pre-competitive de contemporani.

Concurs de prestigi internacional

El concurs pertany a la xarxa de dansa més gran del món i pels assistents significa 5 dies de cerca d'oportunitats i noves experiències. El YAGP és un punt de trobada de ballarins i professors d'escoles de dansa d'arreu del món d'elevat prestigi on s'imparteixen classes magistrals i  s'ofereixen oportunitats que obren les portes a la dansa internacional. La mare del jove santcugatenc, Clara Torà, explica com "el YAGP és una experiència molt enriquidora per conèixer altres nens d'arreu del món que comparteixen amb l'Àlex la passió per la dansa".

El YAGP no és una experiència nova pel ballarí: va quedar 3r al YAGP 2022. Però això no significa que estigués menys emocionat: "Ha sigut un cap de setmana d'emocions molt intenses, els intercanvis amb altres ballarins i les classes magistrals han sigut grans experiències per l'Àlex" explica Torà. Precisament, el concurs és conegut per ser l'escenari on els ballarins tenen l'oportunitat d'assistir a classes magistrals de professors d'escoles prestigioses, com la Royal Ballet, per exemple.

Més info: Tres santcugatencs participen del Youth America Grand Prix 2023

Beques i oportunitats

Les beques tenen molt protagonisme al concurs i Rodés ha guanyat una per anar a Itàlia a fer un curs d'estiu del YAGP. Clara Torà destaca la rellevància d'aquestes beques perquè els concursos de ballet internacionals tenen un elevat cost econòmic: "el ballet és car, es troba a faltar el suport de les institucions".

Àlex Rodés recollint el premi del YAGP FOTO: Cedida

Àlex Rodés recollint el premi del YAGP FOTO: Cedida


A part de ballarí, el santcugatenc també és actor i actor de doblatge i ha fet projectes d'altres caires artístics. Els projectes artístics els compagina amb l'horari escolar, cosa que es complica a mesura que avança l'exigència de la dansa coincidint amb el pas a l'institut, arribant a fer horaris de 12 h al dia entre l'escola i els assajos. L'artista i la seva família es troben amb la dificultat de trobar una opció que permeti compaginar la dansa amb l'educació. El ballet competitiu exigeix una gran dedicació i, a vegades, costa trobar l'equilibri, com explica la mare del premiat al YAGP 2023: "abans de prendre una decisió fem una avaluació de riscos, hem rebutjat projectes a Madrid per no trencar l'equilibri de la rutina de l'Àlex amb l'escola, per exemple."

Més info: S'estrena el doblatge en català de 'Spy Kids: Harmagedon' amb veu santcugatenca

Si el ballarí assisteix al YAGP 2024 entrarà a la categoria competitiva júnior, on es troben les beques interessants i serà quan lluitarà per sortir del concurs becat per alguna escola prestigiosa de dansa. També s'ha de recalcar que la competitivitat augmenta quan s'avança de categoria.

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem