Tres santcugatencs participen del Youth America Grand Prix 2023

Ara, l'objectiu és arribar a la final de Florida, si s'aconsegueixen els fons econòmics

Tres santcugatencs han participat en el concurs Youth America Grand Prix 2023 (YAGP) i Màrius Roca, de l'Escola de Dansa Marisa Yudes ha quedat 1r en la categoria dansa clàssica masculí júnior. A més, Àlex Rodés, de l'escola Ballet Ruso Barcelona, va quedar en la 3a plaça de la categoria contemporani mixt pre-competitive (10 anys) i Mariona Espuny, de l'Escola Fusió, s'ha classificat entre les 12 primeres dins la categoria de contemporani femení júnior (12 anys).

El concurs, que s'ha celebrat al Teatre-Auditori el 7, 8 i 9 de desembre, pertany a la xarxa de dansa més gran del món i els participants tenen l'oportunitat d'accedir a audicions per aconseguir beques, i l'oportunitat d'anar a classes magistrals de professors reconeguts mundialment. I així va ser pel guanyador del 1r premi, que va accedir a dues masterclass i una tercera per a finalistes. A més, va rebre dues beques: la Princess Grace Mònaco, una de les més valoritzada i buscada, per a realitzar un campus d'estiu, i una altra per a participar d'un festival de dansa a Itàlia. 

Roca té 13 anys  i ja va quedar tercer de la categoria pre-competitive l'any 2019. Ara, la següent parada és Florida, on al 2023 se celebrarà la final mundial del Youth Gran Prix. "Estem pensant si anar-hi perquè els costos són elevadíssims", diu el pare del finalista, Jordi Roca. "El Màrius en té moltes ganes però ha d'anar-hi amb un professor i un pare i són dues setmanes de classes i competició, amb tots els costos que això representa".

Màrius Roca, 1r en categoria dansa clàssica junior. FOTO: Cedida

Màrius Roca, primera posició en categoria dansa clàssica masculí júnior. FOTO: Cedida

Àlex Rodés, tercera posició en contemporani masculí pre-competitive. FOTO: Cedida

Àlex Rodés, tercera posició en contemporani mixt pre-competitive. FOTO: Cedida

Mariona Espuny, top 12 en categoria conteporani femení junior. FOTO: Cedida

Mariona Espuny, top 12 en categoria contemporani femení júnior. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem