Àngels Ribé: "No busco res. No vull res. És el que em surt"

Canals-Galeria d'Art ha presentat aquest dimarts, 6 de novembre, l'obra de petit format de l'artista de La Floresta guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques

Àngels Ribé ha estat la protagonista de la tarda a Canals-Galeria d'Art. El motiu, la inauguració de la seva exposició d'obres de petit format, en dos dimensions, realitzades durant el darrer any. Josep Canals ha organitzat aquesta mostra individual de l'artista de La Floresta després que el passat 26 d'octubre fos guardonada amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques. Una manera "de reconèixer la tasca d'aquesta gran artista que té Sant Cugat", ha manifestat Canals.

L'artista, per la seva banda, ha remarcat que "l'abans i el després del premi és el mateix; jo sóc la mateixa, i segueixo treballant". Aquest cop, però, les obres són en dues dimensions. Una quinzena de quadres, fets amb tinta xinesa sobre paper de bambú. "És el resultat de 40 anys de feina. No buscava res, simplement plasmava en que em sortia en cada moment", ha apuntat. A més, ha remarcat que "són formes de volums; és una conseqüència de la meva trajectòria, però posada en dos dimensions".

Acte inaugural
A la inauguració de l'exposició, que es pot visitar fins al 26 de gener, hi ha assistit l'alcaldessa Mercè Conesa, el regidor de Cultura, Xavier Escura, i diferents regidors municipals. Tampoc hi han faltat artistes locals, i diferents personalitats de la vida social i cultural de Sant Cugat. Conesa ha aprofitat l'avinentesa per felicitar Àngels Ribé pel guardó rebut, i ha destacat la "necessitat de treballar plegats per aconseguir que els artistes tinguin el reconeixement que mereixen", en aquest cas, donant suport a la Galeria Canals per la seva iniciativa.

La primera Premi Nacional de Cultura
L'artista de la Floresta Àngels Ribé va rebre el divendres 26 d'octubre el Premi Nacional d'Arts Visuals convertint-se en la primera santcugatenca a obtenir un Premi Nacional de Cultura. La gala d'entrega dels guardons va tenir més gust santcugatenc amb el record de l'artista desaparegut l'any passat Grau-Garriga, entre altres que han mort l'any 2011, amb la projecció d'una sèrie d'imatges per commemorar les seves figures.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem