Arrenca la celebració de Sant Pere a Casa

La suspensió de la Festa Major d'enguany per la Covid-19 ha portat a organitzar la celebració de Sant Pere virtual

Sant Cugat del Vallès celebra un any més Sant Pere, però aquest 2020 ho fa d'una manera especial: virtualment. aquest diumenge i dilluns, 28 i 29 de juny, se celebra Sant Pere a casa, després que se suspengués la Festa Major a conseqüència de la Covid-19. Una proposta, SantPereAcasaSTC, que aplega diferents activitats durant aquests dos dies.

Així doncs, el ball del Paga-li, Joan i la 40a edició del Concurs d'Arrossos seran una vegada més els plats forts, a més de 2 propostes més, com són el Racó Infantil i les nits de concerts. A més, l'Ajuntament de Sant Cugat anima als santcugatencs engalanar els balcons durant la festivitat.

Enguany, el Paga-li, Joan, s'ha reinventat, i els organitzadors van proposar enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa local per enviar per correu electrònic. El resultat es podrà veure a les xarxes el mateix dia 29, a les 20 hores.

 

Pel que fa al Concurs d'Arrossos, els Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia volen mantenir viu l'esperit de l'acte, i es convocava virtualment. Els participants havien d'enviar un vídeo amb la preparació i el resultat final. El veredicte del jurat es farà públic aquest 28 de juny, en directe a les 13h, a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament i les xarxes socials de l'entitat. 

El Racó Infantil, per la seva banda, serà també aquest diumenge 28, a les 18 hores, i comptarà amb Damaris Gelabert, les Princeses Barbudes o el Pot Petit, a més de contes i altres propostes. I el Connecta't a la festa se celebrarà tant el 28 de juny com el 29 a partir de les 21 hores. L'Ajuntament de Sant Cugat oferirà concerts virtuals amb la presència de grups musicals del municipi com Pulmon BeatBox, les Pasquines o Vinylics, entre altres.

D'altra banda, les entitats de cultura popular i tradicional enregistraven el passat dia 20 el Seguici de Sant Pere, que no han volgut que es perdés aquest any. A més, els Geganters de Sant Cugat han preparat una sorpresa per celebrar Sant Pere. El 29 de juny, us ho explicarem a www.totsantcugat.cat.

 

Més info: La cultura popular vol mantenir vigent l'esperit del Seguici de Sant Pere

Finalment, l'Ajuntament vol que els santcugatencs engalanin els seus balcons i proposa als ciutadans que enviïn imatges de les activitats que més s'enyoraran i siguin actius a les xarxes amb l'etiqueta #SantPereAcasaSTC. A més, s'inclourà un recorregut pel municipi, on mitjançat codis QR, els santcugatencs es podran traslladar a les activitats que s'haurien viscut. "Volem aconseguir que la gent revisqui coses i mantingui viva l'essència i esperit d'aquest Sant Pere. Volem que no només siguin consumidors, sino que participin de forma directe i siguin productors" explicava Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura durant la presentació dels actes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem