Arrenca L'Encabronada dels Diables de Sant Cugat

La festa del foc se celebrarà del 4 al 6 de maig

Des d'aquest divendres, 4 de maig, i fins al diumenge dia 6, el foc serà el gran protagonista als carrers de Sant Cugat del Vallès. Ho serà amb la celebració de L'Encabronada, organitzada pels Diables de Sant Cugat. Tres dies en què el foc és el protagonista i en els que enguany les diferents llegendes de la ciutat esdevindran fil conductor de la festa.

Una festa que, precisament partint de les llegendes, enguany presenta importants novetats. D'una banda, el Boc de Can Vernet despertarà enguany aquest divendres, dia 4 de maig. El despertar serà al pont de Can Vernet, i des d'allà començarà un espectacle amb el foc i les bruixes com a protagonistes fins al Parc de Ramon Barnils, un dels escenaris principals de la celebració. Allí es farà l'espectacle de lluïment de foc, seguit d'un concert amb Alma de Boquerón. El Despertar del Boc serà a les 20.45 hores.


Una altra de les novetats d'enguany és el Mercat Medieval que acollirà la rambla del Celler. Un mercat on també hi haurà el racó infantil, amb atraccions de fusta per als més petits, i on s'instal·laran diferents decorats escenaris de les llegendes de Sant Cugat, com són la font d'aigua o el Monestir.

Els Diables expliquen la festa.

El cartell d'enguany juga amb la llegenda del boc/foc. FOTO: Artur Ribera

Aquest espai, a més, acollirà dissabte, plat fort de la festa, el Bosc de les Bèsties, on es podran veure durant tota la jornada les bèsties que al vespre participaran del correfoc, L'Encabronada pròpiament dita. Enguany, són 5 les bèsties que acompanyaran el Boc de Can Vernet. Aquestes seran la Cuca de Castellbisbal, la Vibria de Castellar del Vallès, el Ratpenat infernal de Malgrat de Mar, la Garrifera de La Garriga i la Momerota de Mataró.

L'Encabronada, a més, enguany presenta una modificació en el seu recorregut. D'aquesta manera, s'iniciarà al monestir, enfilant el carrer de la Plana de l'hospital, el carrer de Castellví fins a arribar al passeig de Francesc Macià per seguir el recorregut de l'any anterior fins al Parc de Ramon Barnils. Allí es farà el Bany de foc, escenificant la llegenda del Boc de Can Vernet, i el fi de festa amb el concert de The Killing Hits.

Consulteu els consells per gaudir d'un correfoc sense cremades.

Abans, però, també dissabte se celebrarà la quarta edició de Percufoc, el concurs de percussió de diables, a més de la mostra d'entitats de cultura popular i tradicional i el vermut musical.

I diumenge, més novetats. Amb l'objectiu de recórrer els escenaris de les diferents llegendes de Sant Cugat, s'ha organitzat una ruta en bicicleta per aquests espais amb la col·laboració de la Unió Ciclista. Més tard, una altra novetat, la Festa de l'Aigua, en col·laboració amb Sorea, recordant que va ser el despertar del Boc el que va portar l'aigua a la ciutat. El fi de festa, un any més, el posarà el concert de Miquel del Roig, a més de la traca final.

La festa, a més, enguany estrena pàgina web, www.encabronada.cat, on es podrà trobar la informació de la festa, a més de les llegendes de la ciutat i l'explicació de les diferents activitats de Diables.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem