Avui comença el XI Festival de Poesia de Sant Cugat

L'homenatge al poeta d'honor, Gerard Vergés, donarà el tret de sortida a una setmana de poesia

La poesia comença avui a omplir de paraules la ciutat de Sant Cugat. Vuit dies en les que la poesia és el fil conductor d'un seguit d'activitats programades dintre de l'XIè Festival de Poesia.

El Festiva arrenca a les 12 hores amb l'homenatge al poeta d'honor d'aquesta edició. Aquest any, el Festival de Poesia ha escollit el poeta tortosí Gerard Vergés, qui rebrà un homenatge per part de la ciutat durant l'acte inaugural del Festival. En el mateix, l'actor Jordi Bosch recitarà poemes de l'autor ebrenc, i Montse Castellà i la Factoria Mascaró li dedicaran el muntatge Lo meu poble.

També avui, després de l'homentage al vestíbul del Teatre-Auditori, s’inaugurarà l’exposició Gerard Vergés, una veu pròpia, que es podrà veure fins al 30 d’octubre al vestíbul de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

Gerard Vergés, Raimon, Jaume Subirana, Jordi Bosch i Miquel Desclot són alguns dels noms destacats que passaran des d'avui, dia 16, fins al 23 d'octubre pel Festival de poesia de Sant Cugat, que aquest any arriba a la seva onzena edició.

El Festival proposa recitals de poesia al carrer, a les galeries d'art i a les llibreries, així com espectacles teatrals i diferents exposicions arreu de la ciutat.

Novetats
Com a novetat, aquest any s'ha creat el grup Amics del Festival, que repartiran samarretes i llebres dedicats pel Poeta d'honor a aquells que assisteixin a cinc de les activitats del Festival.

Aquest any s'ha organitzat una nit de poesia i música al Teatre-Auditori, amb el concert de Raimon, dissabte 22, a les 22 hores.

El mateix dissabte, a partir de les 16.30 hores, Coll Favà es convertirà en El barri dels poetes, i a mitjanit, After-hours poètic al Casal de joves TorreBlanca.

A més, el Fesival inclou dues obres teatrals, El jardí de les malícies, el dia 20 a la Casa de Cultura, i Nadir, dia 21 al Teatre de Mira-sol.

I dilluns es presentarà el llibre de Jaume Subirana Una pedra sura, guanyador del X Premi de poesia Sant Cugat a El Mesón.

L'acte de cloenda també serà especial, ja que es farà un recital al Museu-Monestir, diumenge 23 a les 12 hores, en el que sis Premis Carles Riba recorreran els versos de Vergés.

Més informació
El Festival compta amb una pàgina a Facebook que s’anirà actualitzant amb les activitats del programa i els comentaris dels assistents. També s’ha adoptat el hashtag #poesiastc per a Twitter.
 
Podeu consultar tota la programació a la pàgina web del Festival, o descarregar-lo aquí.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem