Canals-Galeria d'Art porta el darrer llibre de Martí Rom a Cadaqués

El santcugatenc presenta 'Joan Miró i Mont-roig, pal de ballarí' a la Galeria Marges-U

Amb el propòsit de portar la marca Sant Cugat arreu del territori català, Canals-Galeria d'Art porta aquest dissabte, 18 d'agost, el llibre del santcugatenc Martí Rom a Cadaqués. La presentació s'emmarca en el Pla de Foment de la Lectura, i serà a les 20 hores a la Galeria Marges-U.

Joan Miró i Mont-roig, pal de ballarí

El llibre té com a punt de partida que “la importància de Mont-roig en l’obra de Joan Miró és un fet palès, inqüestionable; però encara es coneix poc d’on i com exactament es nodreix”. Per això, en aquesta obra Rom intenta respondre preguntes com “D’on sorgeixen, primer aquelles teles realistes de la primera època, i com a continuació neix aquell imaginari mironià que omplirà la seva obra posterior?” o “De quina manera, en quina situació, en quin procés vivencial, Miró se sentirà impel·lit a compondre aquells llenços?”. L’estil de vida, la gent i sobretot el paisatge mont-rogenc són, segons Rom, la clau d’aquestes respostes.

Martí Rom
El santcugatenc Martí Rom, realitzador de cinema, escriptor i enginyer, és un dels màxims experts al país de Joan Miró (1893-1983) i coneix de primera mà la relació de l’artista amb el poble de Mont-roig, on Miró va passar més de 60 anys i on Rom va viure els estius de la seva adolescència. Ha publicat el llibre Joan Miró i Mont-roig, pal de ballarí (1911-1929), on descriu la relació entre aquesta terra i el pintor; i que es va presentar el 24 de maig al centre Arts Santa Mònica Barcelona, i el 14 de juny a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem