Clàudia Costafreda guanya un prestigiós premi de curtmetratges

La santcugatenca va participar en el 45è Festival Internacional de Cinema d'Osca

La santcugatenca Clàudia Costafreda de 24 anys ha estat guardonada amb el premi Danzante del concurs Iberoamericà pel seu curtmetratge Néboa. El premi està dotat amb 5,000 €. A més, s'ha classificat per a participar en la categoria de curtmetratges dels Premis de la Academy of Motion Picture Arts and Sciences de Hollywood. El certamen s'engloba en el 45è Festival Internacional de Cinema d'Osca, que ha tingut lloc entre el 9 i el 17 de juny.

 

Costafreda està molt emocionada, ja que, "és al segon festival al que assistim i en ser una òpera prima era complicat que guanyéssim el primer premi", ha comentat. A més, considera que el guardó "a banda de la compensació econòmica, és un gran salt a Hollywood".

 

"Néboa" és una obra "intimista que té lloc a Galícia i representa un relat senzill carregat de sensibilitat emocional que condueix a una dona a buscar el perdó i el record del seu pare, així com una representació del retrobament amb el passat", ha comentat l'artista.

 

Claudia Costafreda va acabar els seus estudis a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i actualment treballa a l'empresa Playground. "La compensació econòmica ens obre portes per a la realització de nous projectes", ha conclòs.

Més informació sobre el Festival de Cinema d'Osca

El Festival Internacional de Cinema d'Osca es considera un dels festivals espanyols més importants dedicats a curtmetratges. Un total de 80 curtmetratges s'han projectat en aquesta edició. Les pel·lícules s'han seleccionat d'entre un total de 31 països d'Europa, Amèrica i Àsia. Les produccions presentades s'han dividit en tres seccions: internacional, iberoamericana, i documental.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem