Dansa, música i mapping clouran els actes del centenari del ferrocarril

L'Esbart Sant Cugat protagonitza la proposta per Festa Major

La dansa de l'Esbart Sant Cugat, amb la música en directe composta per Marçal Ramon, i el mapping de Toni Mira protagonitzaran l'espectacle de clausura de la commemoració del centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat del Vallès. Serà amb la proposta Fent Via, un espectacle de carrer que es podrà veure en dues ocasions, per Festa Major, a la plaça de Lluís Millet.

L'espectacle es farà els dies 30 de juny i 1 de juliol, i en ambdues ocasions començarà a les 22 hores amb una cercavila que arrencarà a la plaça del Doctor Galtés portant el públic fins a la plaça de Lluís Millet.

La música de l'espectacle, que la interpretarà en directe la Companyia Imaginària d'Arrel, és obra de Marçal Ramon qui ha destacat la "complexitat" de la producció. "La inspiració va venir d'una sèrie de dinars on vam jugar a imaginar-nos situacions, escenes o emocions que hem tingut o es poden arribar a tenir en un tren. Les idees m'han servit per inspirar-me, a més del fet de ser un centenari, que m'ha fet pensar en la música de fa 100 anys i adaptar-la per, a escala musical, poder recrear aquell moment, fins a arribar a ara", ha detallat el compositor.

Una música que interpretaran en directe 8 músics acompanyant els 16 ballarins de l'Esbart Sant Cugat, que ballaran la coreografia creada per la directora del Cos de Dansa, Laia Martínez. "Una vegada més, l'Esbart posa moviment a músiques diferents", ha subratllat la coreògrafa, afegint "el treball conjunt intens" necessari amb Toni Mira per "transmetre el moviment del mapping".

Un mapping, creat per Mira que, com ell mateix ha explicat, "no és molt tecnològic, sinó un mapping creat a partir de les danses". D'aquesta manera, "he gravat les coreografies de la Laia, i es projectaran, amb arranjaments, a sobre la façana de l'estació", ha detallat, per acompanyar la proposta artística.

Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha clos la presentació de l'espectacle, celebrada aquest 4 de juny a la mateixa plaça on es representarà el muntatge, afirmant que "és un orgull fer aquest espectacle de tancament del centenari de l'arribada del tren a la nostra ciutat amb una entitat de la ciutat i on, a més a més, barregem diferents llenguatges". "No tinc cap mena de dubte que serà un èxit", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem