El FesCamp 2015 presenta els seus treballs el 9 de maig

El Casal de Mira-sol acull la jornada final de la segona edició del Festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat

El Festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat arriba aquest dissabte, 9 de maig, a la seva jornada final. Ho farà al Casal de Mira-sol, quan els set artistes i col·lectius que han participat de la segona edició del Fescamp mostraran el resultat del seu treball.

Des del mes de febrer d'aquest 2015, set parelles d'artistes i agents locals han desenvolupat un procés de treball basat en les pràctiques artístiques col·laboratives per reflexionar críticament sobre la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient.

La jornada de dissabte s'estructura en tres parts. Al FesCamp Matí es faran tallers gratuïts i oberts a tothom per conèixer diferents diferents pràctiques sostenibles. Al FesCamp Migdia es farà un dinar popular ecològic. I ja a la tarda, al FesCamp Tarda, es farà un itinerari artístic per conèixer el resultat de la feina feta per les set parelles artístiques d'aquesta edició del festival.

Els set projectes

Durant la tarda es farà un itinerari artístic per conèixer els projectes. FOTO: Estefania Bedmar

En aquesta edició del FesCamp s'han treballat set projectes diferents amb l'objectiu de reflexionar sobre l'entorn natural, social i cultural del municipi. Els projectes treballats han estat:

  • Walk & Talk Mira-sol. Amb Edu Comelles i l’Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol.

  • El sentir d’un trajecte. Amb Lawu i l’Institut Leonardo da Vinci.

  • Nature Paradise. Amb Joana Calsamiglia, l’Ortiga i el Programa de Formació i Inserció de Sant Cugat del Vallès.

  • El bosc comestible. Amb Alessandro Ardovini, Marc Salvador i l’Associació de Veïns la Serreta Bosc d’en Saladrigues.

  • Explica el teu Valldoreix. Amb Mixité i l’Escola Jaume Ferran i Clua.

  • Dibuixant la Floresta, construint el barri! Amb Cristina Curto i la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta.

  • Marge agrícola de Sant Cugat, veus i espais. Amb Alerta Amazònica i L’Ateneu Centre Cívic Sant Cugat.

Tot ells es podran conèixer durant el FesCamp Tarda el dia 9 de maig. A més, durant l'Itinerari artístic, hi haurà l'acompanyament musical de Dos de Swing.

El FesCamp

Cartell de la segona edició del Fescamo.

El FesCamp és un festival anual que conjuga acció i reflexió per activar la mirada dels ciutadans vers el seu territori. Té com a objectiu identificar les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, i intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials.

Una iniciativa organitzada per Cíclica amb la col·laboració de les Regidories de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consell de Barri de Mira-sol i de la Vocalia de l’Àrea de Cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix.

La segona edició del festival fa noves propostes per Mira-sol, Valldoreix, la Floresta i el marge agrícola de Sant Cugat. Unes propostes que es donen a conèixer amb la jornada lúdica de dissabte 9 de maig. Una jornada creativa i lúdica oberta a tothom on es fusionarà dibuix, dansa, fotografia, instal·lacions, música i documental per reflexionar i aprendre a partir dels resultats artístics de la present edició.

Transefímer

Al matí hi haurà sis tallers oberts a tothom. FOTO: Estefania Bedmar

Aquest any, el FesCamp entra a formar part de Transefímer, un projecte de col·laboració de 5 festivals catalans en el marc de la Xarxa Transversal.

D'aquesta manera, el Festival Ingràvid de Figueres, la MAU (Mostra d'Art Urbà) de Granollers, Lluèrnia d'Olot, Fescamp de Sant Cugat i A Cel Obert de Tortosa, amb participació de la Xarxa Transversal, comencen una col·laboració que ja s'iniciarà en algunes de les edicions d'aquest 2015 dels festivals.

Aquests 5 esdeveniments culturals, que tenen en comú la creació d'instal·lacions d'art efímer en l'espai públic, inicien així una activitat conjunta, que consistirà en l'intercanvi d'artistes entre les ciutats participants.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem