El FesCamp creix duplicant la participació

La segona edició ha rebut gairebé el doble de visitant que en la primera cita al Casal de Mira-sol

El Festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat s'ha viscut intensament aquest dissabte, 9 de maig, al Casal de Mira-sol. Entre 350 i 400 persones, com ha apuntat l'organitzadora de l'acte, Marina Casals, ha participat de les activitats proposades per aquesta segona jornada final del FesCamp.

Una xifra que duplica la de la passada edició del Festival, quan van ser 200 les persones que van gaudir de la presentació dels projectes treballats per artistes i associacions del barri.

La jornada

Els projectes treballats s'han presentat a la tarda Casal de Mira-sol. FOTO: Lali Puig

Des del mes de febrer d'aquest 2015, set parelles d'artistes i agents locals han desenvolupat un procés de treball basat en les pràctiques artístiques col·laboratives per reflexionar críticament sobre la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient.

La jornada d'aquest dissabte s'ha estructurat en tres parts. Al FesCamp Matí on s'han realitzat tallers gratuïts i oberts a tothom per conèixer diferents diferents pràctiques sostenibles. Al FesCamp Migdia que oferia un dinar popular ecològic. I ja a la tarda, al FesCamp Tarda, quan s'han presentat els projectes treballats amb un itinerari artístic.

Més endavant, més informació.

Presentació dels projectes

Les activitats eren gratuïtes i obertes a tothom. FOTO: Lali Puig

En aquesta edició del FesCamp s'han treballat set projectes diferents amb l'objectiu de reflexionar sobre l'entorn natural, social i cultural del municipi. Els projectes treballats han estat:

  • Walk & Talk Mira-sol. Amb Edu Comelles i l’Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol.

  • El sentir d’un trajecte. Amb Lawu i l’Institut Leonardo da Vinci.

  • Nature Paradise. Amb Joana Calsamiglia, l’Ortiga i el Programa de Formació i Inserció de Sant Cugat del Vallès.

  • El bosc comestible. Amb Alessandro Ardovini, Marc Salvador i l’Associació de Veïns la Serreta Bosc d’en Saladrigues.

  • Explica el teu Valldoreix. Amb Mixité i l’Escola Jaume Ferran i Clua.

  • Dibuixant la Floresta, construint el barri! Amb Cristina Curto i la Coordinadora d’Entitats el Senglar Cultural de la Floresta.

  • Marge agrícola de Sant Cugat, veus i espais. Amb Alerta Amazònica i L’Ateneu Centre Cívic Sant Cugat.

Tot ells es podran conèixer aquesta tarda durant el FesCamp Tarda. A més, durant l'Itinerari artístic, hi haurà l'acompanyament musical de Dos de Swing.

El FesCamp

Prop de 400 persones han gaudit de la proposta durant el dia. FOTO: Lali Puig

El FesCamp és un festival anual que conjuga acció i reflexió per activar la mirada dels ciutadans vers el seu territori. Té com a objectiu identificar les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, i intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials.

Una iniciativa organitzada per Cíclica amb la col·laboració de les Regidories de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consell de Barri de Mira-sol i de la Vocalia de l’Àrea de Cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix.

La segona edició del festival fa noves propostes per Mira-sol, Valldoreix, la Floresta i el marge agrícola de Sant Cugat. Unes propostes que es donen a conèixer amb la jornada lúdica de dissabte 9 de maig. Una jornada creativa i lúdica oberta a tothom on es fusionarà dibuix, dansa, fotografia, instal·lacions, música i documental per reflexionar i aprendre a partir dels resultats artístics de la present edició.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem