Els Bastoners pensen en una nova data per acabar de celebrar la diada dels 25 anys

Hi haurà una segona diada de 25 anys de Bastoners després de la suspensió d'algunes activitats per la pluja

Els Bastoners de Sant Cugat han celebrat els 25 anys d'història aquest cap de setmana, dies 26 i 27 de novembre. Una diada marcada per la pluja, que va obligar a suspendre les activitats de dissabte a la tarda i diumenge al matí. Això no va impedir gaudir de més d'un centenar de bastoners ballant a la plaça del Rei o de la matinada bastonera. (Les imatges de la celebració dels 25 anys)

"Un dels objectius era acostar el ball de bastons a tothom i celebrar la festa amb tots els santcugatencs", explica Esther Madrona, de Bastoners, que destaca que els 25 anys de l'entitat demostren que "a Sant Cugat hi ha tradició bastonera".

Madrona fa una valoració molt positiva dels les activitats de dissabte al matí que es van poder celebrar, amb molta presència també de santcugatenc com a públic. "Estem molt contents de la participació. Molta gent va sortir al carrer a veure'ns ballar i a ballar".

La Repicada va aplegar més d'un centenar de bastoners, molts d'ells santcugatencs que no formen part de l'entitat i que voliem viure de prop aquesta dansa. "L'objectiu era repartir un parell de pals a tothom qui volgués ballar", apunta Esther Madrona.

Nova data

La pluja ha limitat la diada bastonera a dissabte al matí i va obligar a suspendre totes les activitats de la resta del cap de setmana. És per això que l'entitat organitzarà una nova celebració per poder acabar la festa dels 25 anys.

La data encara no està decidida, però la idea és fer-ho entre el febrer i el març de l'any vinent, quan vagi tornant el bon temps. D'aquesta manera es podrien celebrar activitats com l'Oca bastonera, pensada pels més petits, o Un toc bastoner, amb la participació d'altres entitats de cultura popular.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem