Els Gausacs descobreixen els sis projectes per al nou local social i d'assaig

Els Castellers de Sant Cugat han celebrat una per veure els treballs elaborats pels estudiants d’arquitectura

Els Castellers de Sant Cugat han descobert aquest dissabte, 16 de gener, els sis projectes elaborats pel taller d’arquitectura i projectes PU(d) de l’ETSAV per al nou local social dels Gausacs.

Una jornada amb diferents activitats a la seu de l’escola d’arquitectura amb l’objectiu d’explorar diverses alternatives possibles a l’hora d’elaborar un projecte de local social i d’assaig innovadora, sostenible i econòmicament viable com a model per al món casteller.

Els projectes s'han presentat aquest dissabte, 16 de gener. FOTO: Lali Puig

“La jornada ha començat molt il·lusionada, amb ganes de saber que han preparat els estudiants, perquè per a tots era sorpresa”, explicava Gemma Aristoy, presidenta de la colla. “Nosaltres vam fer una llista de necessitats en l'àmbit tècnic i social, i hem estat treballant plegats, però era un secret”, ha explicat, tot remarcant que “totes les propostes són molt interessants. Han fet una molt bona feina de recerca i d’anàlisi de la situació en què ens trobem i del que pretenem aconseguir”.

Durant el quadrimestre, els estudiants d’últim curs han elaborat les sis propostes que s’han descobert aquest dissabte. Cinc d’elles s’emmarquen en una ubicació determinada: la Casa de Cultura, el Garden Center, l’Escola d’Arquitectura, la Biblioteca Central Gabriel Ferrater o les Piscines del Parc Central.

El sisè projecte contempla una construcció mòbil que es podria emplaçar en qualsevol lloc de la ciutat amb unes dimensions apropiades.

El casteller i Conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en una jornada castellera de Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

Durant la jornada, els assistents han rebut una butlleta on anotar les observacions als projectes que estimessin apropiades, a més d’enumerar l’ordre de preferència dels projectes. “El que preteníem amb la jornada era aquesta part de reflexió i debat de veure necessitats, viabilitat econòmica, i tots aquests aspectes per a què la colla ho veiés clar i puguin plantejar aquells aspectes que potser al Consell se’ns han escapat”, concreta Aristoy.

A partir de la jornada d’aquest dissabte, i amb les observacions fetes per la colla, “la idea és que, de cara al segon quadrimestre, altres alumnes puguin fer un projecte més acotat”.

El matí ha finalitzat amb una exhibició castellera. FOTO: Lali Puig

A més de presentar els projectes davant del Comitè de Suport i Avaluació del Projecte, del que en formen part el conseller d’Afers Exteriors Raül Romeva, l’alcaldessa de Sant Cugat mercè Conesa i l’expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach, entre d’altres, la jornada ha comptat amb altres activitats.

Entre elles, s’ha fet una exhibició castellera i un dinar popular amb paella per a tots els assistents.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem