Els Geganters de Sant Cugat celebren els seus 30 anys

Diumenge, 28 de maig, la colla organitza la XXIII Trobada Comarcal de Gegants del Vallès

Els Geganters de Sant Cugat celebren el seu 30è aniversari durant el cap de setmana, dies 27 i 28 de maig. Ho fan organitzant la XXIII Trobada Comarcal de Gegants del Vallès el diumenge que portarà a la ciutat més de 80 figures.

Una trobada que s'emmarca en un seguit d'activitats durant el cap de setmana amb l'objectiu de donar visibilitat a la colla a la ciutat coincidint amb els 30 anys del bateig del Joan i la Marieta.

L'activitat gegantera començarà a Sant Cugat aquest dissabte 27 de maig recordant l'apadrinament de fa 30 anys per part dels gegants de Rubí. A les 12 del migdia es concentraran ambdues colles a la plaça d'Octavià, i des d'allà iniciaran una cercavila fins al Casal Torreblanca.

La Trobada comarcal se celebrarà diumenge, dia 28, i aplegarà a la ciutat una trentena de colles d'arreu del territori amb unes 80 figures que desfilaran per la ciutat. Durant la trobada hi haurà dues cercaviles que començaran a les 11 hores a Coll Favà i finalitzaran a la plaça d'Octavià.

- Cercavila Vermella: Avinguda de Francesc Macià i carrer de la Torre fins a la plaça d'Octavià.

- Cercavila Verda: carrer de Castillejos, carrer de Sant Martí, plaça de Pep Ventura, carrer de Sabadell i Carrer Major fins a la plaça d'Octavià.

Les activitats es presentaven el 18 de maig  FOTO: C.Caballé

D'altra banda, coincidint amb la celebració de l'aniversari, es reeditarà el conte d'en Joan i la Marieta. Un conte editat l'any 2007 amb motiu del vintè aniversari de la colla que ara s'actualitzarà amb una part de còmic, i un annex de vocabulari geganter, com ha explicat el cap de colla. Igualment, s'ha fet una camiseta commemorativa que ja van estrenar els membres de la colla durant la cercavila d'escoles.

Igualment, està vigent el concurs fotogràfic a Instagram per celebrar que en Joan i la Marieta fan 30 anys. Les fotografies pujades a la xarxa hauran de portar el títol "30 anys de gegants a Sant Cugat". Durant la trobada, s'hauran de penjar amb l'etiqueta #trentanysdegengants.

Tancarà la celebració una exposició gegantera al mes d'abril a la Casa de Cultura. Una mostra que serà "un homenatge a la colla, i que té voluntat d'acostar el món geganter a la ciutat", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem