L'estrella del hip-hop Mourad Merzouki, al Teatre-Auditori de Sant Cugat amb Zéphyr

L’espectacle és un dels destacats del Festival Dansa Metropolitana que enguany posa el focus a les danses urbanes de França

El Teatre-Auditori Sant Cugat acull el 17 de març a les 19:00 l’estrena a l'Estat espanyol de l’espectacle Zéphyr de la prestigiosa companyia de dansa francesa Käfig. La impactant creació, per a deu ballarins, és obra del reconegut coreògraf Mourad Merzouki.

  Compra les entrades, ara!

Un dels destacats del Festival Dansa Metropolitana

L'espectacle Zéphyr és un dels plats forts del Festival Dansa Metropolitana. Enguany les danses urbanes són el fil conductor del certamen que un any més tindrà Sant Cugat com una de les places destacades.

Aquesta funció proposa una poètica nova de l'espai en la qual bufa un vent dolç, el Zéphyr. Una competició nàutica simbolitza en aquest espectacle tant la idea del viatge com la de l'enfrontament de l'ésser humà amb les forces de la natura, a partir de l’essència de la vida al mar: un cos a cos amb el vent, una matèria impalpable que es fa visible mitjançant la dansa. Artistes o exploradors són a la recerca d’espais de llibertat portant dins les motxilles els somnis i la determinació.

La companyia Käfig porta la signatura d'un dels grans referents del hip-hop des dels anys 90, un artista que combina la dansa amb disciplines com el circ, però també amb les arts marcials, les belles arts, el vídeo i la música en viu. Cocreador de la companyia Accrorap, el 1996 Mourad Merzouki ja va formar companyia pròpia, amb un nom que significa, tant en alemany com en àrab, "gàbia", una al·lusió al seu desig de no quedar-se engabiat en una única disciplina.

Mourad Merzouki, un dels referents del hip-hop

Mourad Merzouki és una de les figures més rellevants de l’escena hip-hop des dels anys 1990s i ha combinat el llenguatge de les danses urbanes amb diferents disciplines com ara el circ, les arts marcials, les arts visuals i la música en directe. Va crear la seva primera companyia, Accrorap, l’any 1989, amb Kader Attou, Eric Mezino i Chaouki Said. El 1996, Merzouki va decidir fundar la seva pròpia companyia amb el nom de la seva coreografia inaugural, Käfig, que significa “gàbia” en àrab i alemany, i fins a l’actualitat ha creat 32 peces i més de dos milions d’espectadors han gaudit de les nombroses actuacions de la companyia a França i a l’estranger.

  Compra les entrades, ara!

Assaig Obert - Últimes invitacions

Encara queden les últimes invitacions per a l'assaig obert el diumenge 17 de març a les 16.30 h. 

La companyia oferirà un assaig obert al públic per mostrar com es prepara abans de sortir a escena. Una proposta del Teatre-Auditori que pretén acostar el públic a la dansa.

 
Comentaris

Destaquem