La Floresta comença la Festa Major "cremant fronteres"

La Floresta Contra Fronteres ha estat la encarregada de llegir el pregó d'inauguració d'aquesta edició de la Festa Major

El tret de sortida a la Festa Major de La Floresta ha tingut lloc divendres 8 d'octubre al vespre al Casino. El Senglar Cultural ha anunciat que "estan molt feliços de poder celebrar la festa" i han convidat a La Floresta Contra Fronteres a fer el pregó d'inici.

Més info: Torna la Festa Major de la Floresta en dos caps de setmana

Floresta Contra Fronteres ha començat el seu pregó amb una performance criticant el turisme massiu i cremant en una foguera passaports per "eliminar les fronteres". El col·lectiu, ha explicat Oriol Ribera, treballa acompanyant menors estrangers no acompanyats un cop compleixen els 18 anys, oferint-los aixopluc, acompanyament i suport. 

Oriol Ribera ha llegit el pregó en nom de Floresta Contra Fronteres. FOTO: Localpres

Oriol Ribera ha llegit el pregó en nom de Floresta Contra Fronteres. FOTO: Localpres

Després del pregó, s'ha fet pujar a l'escenari representants del Consell de Barri de la Floresta, l'alcaldessa, Mireia Ingla, el regidor de Barris Marco Simarro, i membres de La Floresta Contra Fronteres.

"Aquest entorn és magnífic. Tenim ganes de tornar a la normalitat i a la presencialitat. Tenim ganes de tirar endavant els projectes de barri", ha dit Mireia Ingla adreçant-se a la població. "Sempre m'agrada dir que som una ciutat diversa i plural. El paradigma sense dubte és el barri de La Floresta, i és un orgull com a alcaldessa que el barri hagi pres la decisió de convidar aquesta entitat a fer el pregó".

Ingla i Simarro han entregat als representants de les entitats una serigrafia de l'skyline de Sant Cugat com a obsequi de Festa Major, desitjant-los una feliç celebració.

Mireia Ingla i Marco Simarro han entregat un obsequi a representants de les entitats florestanes. FOTO: Localpres

Mireia Ingla i Marco Simarro han entregat un obsequi a representants de les entitats florestanes. FOTO: Localpres

Finalment, un grup de desenes de dones veïnes de La Floresta ha llegit un manifest apel·lant a l'agressió masclista que van denunciar fa uns dies al barri, a "la manca de resposta, i a l'excés de qüestionament cap a la víctima", reivindicant l'autodefensa feminista.

 

Més info: Denuncien un cas d'agressions i maltractament a l'interior d'un bar de la Floresta

IMG 20211008 WA0043

Desenes de dones de La Floresta han llegit un manifest reivindicant l'autodefensa feminista. FOTO: Localpres

Baixa la progarmació

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem