‘L’altra frontera’ i ‘El gigante’ guanyen la 1a edició del Sant Cugat Fantàstic

El festival de cinema, que s’ha celebrat del 10 al 12 de juliol, ha tancat portes amb un balanç molt positiu

La primera edició del Festival internacional de cinema fantàstic i de terror de Sant Cugat, el Sant Cugat Fantàstic, ja té guanyadors. La producció catalana L’altra frontera i el curtmetratge mexicà El gigante han rebut el premi del jurat. Uns premis que s’han lliurat durant la cloenda del festival aquest diumenge, 12 de juliol.

A més, el film inaugural del festival, Time Lapse, i el curtmetratge català Horseface han rebut una menció especial del jurat. Un jurat format pel cineasta Richard Stanley, l’especialista en efectes especials Jordi San Agustín i el director de FantBilbao Eugenio Puerto.

Reconeixements

André Cruz, premi a millor pel·lícula.  FOTO: Sant Cugat Fantàstic

L’altra frontera, l’opera prima d’André Cruz, ha estat reconeguda “per l’originalitat del guió i l’excel·lència del conjunt de la producció d’ aquesta distòpia orwelliana”.

André Cruz s’ha mostrat molt satisfet amb aquest reconeixement. En declaracions al TOT Sant Cugat, Cruz ha afirmat estar “molt agraït al Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat, i espero que puguem estrena la pel·lícula, que es pugui veure, i que tothom en tingui accés”.

Per la seva banda, del curt de la directora mexicana Gigi Saul, El gigante, el jurat ha destacat “la bona factura i la potència visual de la història”. Time Lapse ha rebut la menció especial “per les interpretacions dels seus tres protagonistes i pel seu sorprenent guió que no deixa l’audiència indiferent”, i el curt Horseface de Marc Martínez Jordán per com “fins i tot amb poc pressupost, les ganes de fer cinema i el talent poden donar grans resultat”.

Richard Stanley. FOTO: Sant Cugat Fantàstic

El festival també ha volgut reconèixer la trajectòria del cineasta Richard Stanley,qui ha estat membre del jurat d’aquesta primera edició del festival, tot homenatjant-lo aquest diumenge a la tarda.

“L’any vinent serà encara més fantàstic”

El DeLorean de 'Back to the future' al vestíbul del Teatre-Auditori. FOTO: Lali Puig

La primera edició del Sant Cugat Fantàstic ha deixat satisfets els seus organitzadors. Joan Ramon Armadàs, codirector del festival ha apuntat que “estem molt satisfets sobretot de la resposta del públic”, tot remarcant que “el cinema ha estat ple gairebé en totes les sessions, i tenir el cinema ple en un festival de cinema, és una gran notícia”.

Pel que fa a les activitats paral·leles, Armadàs n’ha destacat la bona resposta dels santcugatencs. “Han estat en general molt participatives”, destacant com les que més, la Zercavila Zombie, el photocall amb el DeLorean i la conferència d’aquest diumenge a la tarda.

Un èxit que els porta a afirmar que “el que està clar és que l’any vinent hi tornarem; l’any vinent serà encara més fantàstic”. Una aposta amb un objectiu: “créixer tant en quantitat com en qualitat de les propostes, tant dins com fora del cinema”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem