Arrenca el primer festival de cinema fantàstic i de terror de Sant Cugat

Des de divendres 10, i fins diumenge 12 de juliol, el Sant Cugat Fantàstic proposa 28 projeccions a Cinesa

Tres dies de cinema fantàstic i de terror a preus assequibles i populars. Aquesta és la proposta del cap de setmana a Sant Cugat amb el primer festival internacional de cinema fantàstic i de terror de Sant Cugat, Sant Cugat Fantàstic. Una cita per als cinèfils que se celebra del 10 al 12 de juliol a l’entorn del Teatre-Auditori i als cinemes Cinesa, ubicats a Pla del Vinyet.


Una proposta que arriba amb Marc Carreté, director cinematogràfic; i Joan Ramon Armadàs, periodista i escriptor, ambdós directors del festival, i que compta amb el suport de l’Ajuntament, Cinesa i HP, a més del patrocini d’Estrella Damm.


Els directors explicaven dimarts, 7 de juliol, la raó de ser del festival, així com la programació. “Sant Cugat ja té cicles de cinema, com el clàssic o el familiar, i li faltava aquesta branca de cinema fantàstic”, explica Armadàs, qui afegeix que, “en una ciutat de 90.000 habitants, on hi ha públic cinèfil, faltava aquest tipus d’oferta”. “Volem que sigui la primera pedra d’un festival de cinema internacional”, conclou.


Un total de 14 pel·lícules fantàstiques, 14 curtmetratges, dues conferències, Zercavila Zombie i molt més, és del que es podrà gaudir durant aquesta primera edició del festival, ja que a més de les projeccions, l’organització ha volgut que tot l’entorn del cinema respirés ambient cinèfil.


Tot plegat, a uns preus populars. 4 euros una projecció o marató del festival, 8 euros l’abonament diari, i 20 euros per a tot el festival. I és que, com destaca Armadàs, “volem que durant tres dies, qui ho vulgui, pugui passar-se el dia tancat al cinema, a uns preus mòdics”.


A més, “el festival té una clara vocació internacional” destaca Carreté, qui afegeix que “aquesta primera edició ja neix amb una programació molt potent, amb pel·lícules molt poc vistes en sales”.

El lliurament dels premis del certamen serà el diumenge 12 de juliol, a les 22 hores, i hi haurà premi popular i premi del jurat tant per pel·lícules com per curtmetratges. El jurat està format per Jordi San Agustín (Goya als Millors Efectes Especials per El Orfanato), Richars Standley (director, guionista i productor; guionista de L’Illa del Dr. Moreau) i Eugenio Puerto (director de programació del Fant, Festival de Cinema Fantàstic de Bilbao).

Per a cinèfils

La 1a Zercavila Zombie es va celebrar durant la Nit del Terror, al 2014. FOTO: David Molina

En paral·lel a les projeccions, durant els tres dies de festival s’han programat nombroses activitats. Divendres, dia 10, hi ha prevista la conferència “Possessions i exorcismes: més enllà de la ficció”, amb Sebastià d’Arbó, a les 19 hores al Cafè Auditori. I a partir de les 21 hores, sopar a la fresca amb música de pel·lícules a l’entorn del Teatre-Auditori.


Ja dissabte, a les 17 hores començarà el mercat de literatura fantàstica i merxandatge cinèfil a l’entorn del Teatre-Auditori. Mitja hora més tard, al mateix lloc, maquillatge zombi, i a les 21 hores, Zercavila Zombie. Ja a les 22 hores, nou sopar a la fresca amb música de pel·lícules.


Les activitats finalitzen el diumenge 12 de juliol. Unes activitats que començaran a les 18 hores amb l’arribada del DeLorean de Back to the future al vestíbul del Teatre-Auditori i photocall. Mitja hora més tard, al Cafè Auditori, conferència amb Jordi Ojeda, professor de la UB, parlant de “Quan el temps no és inexorable: passat, present o futur com destí del viatge.


I tot seguit, a les 19. 30 hores, “Parlem de viatges en el temps a la literatura universal” amb la col·laboració de la Biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori.

Les projeccions

El Festival es presentava el 7 de juliol. FOTO: Artur Ribera

Divendres 10

  • 16 hores. Sector Zero 4 d’Alfonso García (5 min.) i Extraterrestrial de Collin Minihan (101 min.)
  • 18 hores. Rostbif (Jordi Castejón, 2014, Catalunya, 18 min.) i Clinger de Michael Steves (81 min.)
  • 20 hores. Sinneside de Miguel A. Font (13 min) i We are what we are de Jim Mickle (105 min)
  • 23 hores. Marató Inaugural: Aún hay tiempo d’Albert Pintó (16 min.), Time Lapse de Bradley King (104 min.), Tanatopraxia (Víctor Palacios, 201, Espanya, 18 min.) i The Drownsman de Chad Archibald (88 min.).

Dissabte 11

  • 16 hores. Time After Time de Peris Romano (16 min.) i La  Cosecha de Roberto Santiago (84 min.).
  • 18 hores. Safari de Gerardo Herrero (15 min.) i Wolfcop (Lowell Dean, 2014, Canada, 79 min.)
  • 19.45 hores. La hora del baño d’Eduardo Casanova (16 min.) i Lost After Dark d’Ian Kessner (89 min.)
  • 22 hores. El Gigante de Luke Bramley & Gigi Saul (13 min.) i México Barbaro de Varis directors (105 min.)
  • 00 hores. Marató Zombie: Last Memory de Juan Luis Moreno (9 min.), Wyrmwood de Kiah Roache-Turner (92 min.) i Cockneys vs Zombies de Matthias Hoene (88 min.)

Diumenge 12

  • 16 hores. Marató de cine català: Presentació de 7Sins (projecte de llargmetratge català), Horseface de Marc Martínez Jordán (8 min.), Pulsión Sangrienta de Gerard Tusquellas (13 min.), Mr. Dentonn d’Ivan Villamel (9 min.), Grieta en la oscuridad de Xavi Rull (19 min.) i L’altra frontera d’André Cruz (95 min.)
  • 20 hores. Homenatge a Richard Stanley + Pel·lícula sorpresa
  • 22 hores. Lliurament de premis del concurs i Pel·lícula de clausura: The World of Kanako de Tetsuya Nakashima (118 min.)
Més informació
 
Comentaris

Destaquem