L'exposició "Immersos en les dades" es podrà veure al Centre d'Art Maristany

La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquest dijous, 9 de març, a les 19.30 hores

A partir d'aquest dijous, 9 de març, i fins al 7 de maig, el Centre d'Art Maristany de Sant Cugat acollirà l'exposició "Immersos en les dades", una proposta itinerant del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i en col·laboració amb l'Ajuntament.

"Immersos en les dades. (Una) adaptació de l'exposició 'Big Bang Data' del CCCB" vol ser una acció de promoció i difusió de la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l'era digital. Per aquest motiu, està estructurada en cinc àmbits temàtics: 

  • El pes del núvol. Geografies emergents de les dades 
  • El batec del món. Què és la dadificació? 
  • Què penses, que fas, què sents. La producció social de les dades 
  • Som dades. De la quantificació a la mercantilització del jo 
  • Dades per al bé comú. Cap a una cultura crítica i participativa.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 21 hores i els dissabtes, d'11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores. 

Activitats vinculades

D'altra banda, per poder oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l'exposició i amb els artistes que hi participen, "Immersos en les dades" també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats vinculades complementàries:

  • Dimarts, 28 de març, a les 11 hores està programada una visita dinamitzada i un taller experimental per a persones de més de 55 anys sota el nom de "(Re)cerques a Google a estudi".
  • Dimecres, 29 de març, a les 19.30 hores hi haurà la conferència "Què és el Big Data?" a càrrec de José Luis de Vicente, comissari de l'exposició
  • Dissabte, 1 d'abril, de 10 a 14 hores està previst "Cryptoparty", un taller sobre privadesa i protecció de dades personals a Internet, a càrrec de Jordi Iparraguirre. El públic que pot assistir serà a partir dels 16 anys i les inscripcions fins al 24 de març.
  • Dissabte, 8 d'abril, a les 12 hores està programada una visita dinamitzada sota el nom de "Nosaltres al Ciberespai" adreçada a les famílies i als nens a partir de 6 anys. El dissabte, 6 de maig, a les 18 hores, hi haurà la mateixa visita per a les famílies que no hagin pogut assistir a l'anterior.
  • Dissabte, 29 d'abril, a les 18 hores hi haurà la visita "In situ" una visita dinamitzada i un taller experimental per a adults a partir de 16 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem