L'Orquestra Simfònica encara la celebració dels 30 anys amb un gran repertori

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat comença la temporada dels 30 anys amb "música amb majúscules"

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat ja ha presentat la nova temporada. Ho ha fet aquest dissabte, 14 de setembre, en un acte al Conservatori de Música Victòria dels Àngels en què ha mostrat el repertori de luxe que tindrà aquesta temporada, la temporada en què l'orquestra celebra els 30 anys i ho fa amb "música amb majúscules" i un repertori molt divers. La temporada tindrà una quarantena de concerts repartits entre Sant Cugat, Vilassar de Mar i de Dalt i Sant Pere de Ribes, i arrencarà amb el concert El triple de Beethoven el 29 Setembre a les 19:00 h al Teatre-Auditori, que vol ser un homenatge als músics de l'orquestra. 

En l'acte de presentació la presidenta de la Fundació Privada Música Simfònica i de Cambra, Flora Puntos, ha destacat que aquesta serà "la millor temporada de l'orquestra" i també ha reivindicat la necessitat de tenir un altre teatre per poder interpretar els concerts fins a tres ocasions i ha subratllat que l'existència de l'Orquestra Simfònica fa que es reforci la idea que Sant Cugat és una ciutat cultural.

Al seu torn, l'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha valorat que la ciutat tingui un orquestra de cambra i ha posat èmfasi en la necessitat que la cultura arribi a tothom si es vol tenir una ciutat "justa i cohesionada".

 

L’acte de presentació ha comptat amb les actuacions de Marta Pons (violoncel) i Jordi Vilaprinyó (piano) -tots dos participaran com a solistes al primer concert de la temporada, "El Triple de Beethoven"-, i del tenor Josep Fadó, solista del concert "Valsos i danses" del mes de desembre que ha interpretat l'Emigrant d'Amadeus i Vives i el Romanç de Santa Llúcia d'Eduard Toldrà. 


Interpretació de l'Emigrant d'Amadeus Vives per Josep Fadó ( Tenor) i Josep Ferré ( piano)

 

Tota la programació 

Història

El 1990 va néixer l’Orquestra de Cambra Sant Cugat, embrió de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat. En aquests anys, aquesta formació ha realitzat més de 500 concerts arreu del país (al Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, a L’Auditori de Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya, a la Sala Oval del Palau Nacional, al Palau Sant Jordi...) i ha esdevingut una de les principals orquestres de Catalunya. Des de la temporada 1996-97, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat compta amb un cicle estable de concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat. Dirigida per Josep Ferré, s’ha caracteritzat des dels seus inicis per l’experimentació i la recerca constant de nou repertori i diferents estils musicals: òpera, jazz simfònic, música clàssica, música contemporània, sarsuela, flamenc, música de pel·lícula...

 

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem