La Biennal d'Art Contemporani Català mostrarà l'optimisme dels artistes

Ja es coneixen els set artistes que configuraran la mostra itinerant en la seva vintena edició

La XX edició de la Biennal d'Art Contemporani Català organitzada des de Sant Cugat ja té artistes. Dels 61 dossiers rebuts, aquest divendres, 4 de març, s'han escollit els set artistes que configuraran la mostra que s'inaugurarà el 15 d'abril al Centre d'Art Maristany, i que després esdevindrà itinerant per Catalunya.

Els artistes escollits són:

  • Lluc Baños - Neix i viu a Barcelona
  • Francisco Pretel - Neix i viu a Barcelona
  • Ivan Morales - Neix a Girona i viu a a Barcelona
  • Àlex Palacín - Neix i viu a Barcelona
  • Daniel Gasol - Neix a Tarragona i viu a Barcelona
  • Clara Cortés - Neix i viu a Vic
  • Gara Basilio - Neix i viu a l'Hospitalet de Llobregat

Amb les seves obres es podrà veure muntatge, pintura, gravat i escultura, demostrant "l'esperit jove del moment", ha explicat Josep Canals, impulsor de la mostra. Una cita, la Biennal d'ARt, que aquest any canvia de format. Canals ha explicat que ja no sols l'organitza Canals-Galeria d'Art, sinó que s'ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Sant Cugat pel qual ambdós són coorganitzadors de la mostra.

Pel que fa als artistes seleccionats, Canals ha destacat que "ja no es veu el pessimisme de la passada edició" apuntant que "el jurat ha valorat que la pintura ha guanyat pes artísticament, i que és més optimista. L'artista, que sempre va per davant de la societat, és més optimista". En aquest sentit ha apuntat que "demostra que els temps estan canviant, amb més color i més vitalitat".

El jurat, que s'ha reunit aquest 4 de març, ha estat format per Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin, historiadora d’art (Reus), Joana Llauradó, curadora i artista (Sant Cugat), Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo (L’Hospitalet de Llobregat) i la Dra. Mar Redondo, vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem