La Casa Museu - Cal Gerrer acull l'exposició 'Gynaíkes'

L'artista Miquel Abad presenta a Sant Cugat un projecte fotogràfic que indaga en la força de la dona

Gynaíkes” és el nom de la nova exposició que es pot veure a la Casa Museu - Cal Gerrer de Sant Cugat des d'aquest dijous, 17 de setembre.

 

Una mostra fotogràfica de l'artista Miquel Abat que indaga en la força de la dona davant els reptes de la vida com a individu contemporani i la contraposa a la visió de la dona de finals de segle XIX. Tot plegat, recolzant-se en la visió que els artistes en general i els impressionistes en particular tenen sobre ella.

 

Una mostra que s'inaugurava juntament amb la presentació de la primera Beca Joan Cabanas Alibau de Fotografia que convoquen la Casa Museu – Cal Gerrer juntament amb QgatFoto i l'Ajuntament de Sant Cugat.

L'exposició

L'exposició s'inaugurava el 17 de setembre. FOTO: Artur Ribera

“Gynaíkes” té com a punt de partida el manifest La mística femenina, de Betty Friedan, publicat el 1963 als Estats Units. A través de la mirada personal de Miquel Amat, les fotografies es fixen en la dona contemporània i aborden temes com l’embaràs, el matrimoni, la maternitat i la sexualitat, entre altres.

 

Com explica el mateix artista, “el projecte no és una revisió dels postulats del llibre; però sí que parteix del concepte de dona que es va construir a partir d'ell”. I afegeix: “Les dones de les imatges són reals, són i fan el que veiem en el retrat, amb la seva situació real que viuen i experimenten, mostrant el seu sentir, les seves emocions, les preocupacions, les pors i també les il·lusions”.

 

La exposició es pot visitar a la Casa museu, al Pis del Cònsol, fins al 12 de novembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem