La cultura popular brilla als premis literaris Gausacs Amunt

Els Castellers de Sant Cugat han lliurat els guardons de la segona edició del certamen literari organitzat per la colla

El local social dels Castellers de Sant Cugat ha estat l’escenari aquest dissabte, 14 de novembre, de l’acte de lliurament dels guardons de la segona edició del premi literari Gausacs Amunt. Uns guardons als quals enguany s’hi ha presentat un total de 245 textos, en cinc categories, i que obrien enguany la temàtica a la cultura popular i a la modalitat de poesia.

En la Categoria 1 (de 1r a 3r de Primària), el conte guanyador ha estat “Els castells d’en Martí”, de Martí Ballvé, i Santi Ladero ha estat reconegut com a finalista per En Biel Casteller i la princesa Anna. En la modalitat de poesia, el guanyador ha estat Javier Martín per “Els castellers”.

Jana Claraco ha estat la guanyadora en la Categoria 2 (de 4t a 6è de Primària) pel conte “L’Aina i els bastoners”, mentre que el conte “Gegants atrapats” de Maria Ballesta ha estat finalista. El poema “Al compàs de la sardana” de Pablo Ramírez ha estat el guanyador en la modalitat de poesia.

Hi han participat 245 relats. FOTO: Lali Puig

Pel que fa a la Categoria 3 (ESO), el conte guanyador ha estat el d’Isaac Ballester, “El 5 de 8 o el dia que va canviar la meva vida”, i “Buscant la cultura”, d’Aitana Altura, n’ha estat finalista. En la modalitat de poesia, el primer l’ha recollit Julieta Guevara per un poema sense títol.

La Categoria 4 ha quedat deserta, perquè no s'han rebut textos corresponents a Batxillerat i Cicles formatius.

Els darrers premis en lliurar-se han estat els de la categoria d’adults. En aquest cas, el primer premi se l’ha emportat Carles Castell pel conte “Canalla”. En poesia, s’ha premiat Iban Roca per “Sensacions”, i la finalista ha estat Anna Bouzas per “Per art de màgia”.

Els premis s'han lliurat dissabte, 14 de novembre. FOTO: Lali Puig

El lliurament dels premis literaris és el primer dels actes de celebració de la Diada de la Colla aquest cap de setmana a Sant Cugat. El moment àlgid arribarà diumenge, 15 de novembre, amb l’actuació castellera a les 12 hores a la plaça d’Octavià.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem