La Cultura Popular i Tradicional tornarà a brillar per Festa Major

Les diferents entitats organitzen múltiples activitats durant els dies de festa a Sant Cugat

La cultura popular i tradicional tornarà a brillar per Festa Major a Sant Cugat del Vallès amb les diferents propostes que les entitats portaran a places i carrers durant la celebració, del 27 al 30 de juny. Unes activitats que, un any més, s'articulen al voltant de l'Espai d'Arrel, a la plaça d'Octavià.

D'aquesta manera, el dijous, 27 de juny, les diferents entitats participaran del Seguici d'inici de la festa, que començarà a les 20 hores des de la plaça d'en Coll. A la nit, a les 22 hores, l'Esbart Sant Cugat estrenarà el seu nou espectacle a la plaça de l'Om, M'agradi o no, i a les 23.30 hores hi haurà Ball folk a la plaça d'Octavià.

 

Divendres, 28 de juny, les propostes començaran a les 19 hores, amb la IX Trobada de Balls i Entremesos d'arreu de Catalunya, que arrencarà a la plaça dels Quatre Cantons, i a les 20.30 hores se celebrarà el tradicional Correfoc infantil i jove, amb inici a la plaça d'Octavià. El Grup Mediterrània portarà la seva proposta, Trasdansar, a la plaça de l'Om a les 22 hores, i a la una de la matinada se celebrarà el Seguici nocturn a la plaça d'Octavià.

El dia de Sant Pere, el dissabte 29 de juny, la jornada començarà amb les albades de Sant Pere a les vuit del matí, i seguirà amb un esmorzar popular a les 9 hores a la mateixa plaça d'Octavià. En aquest mateix espai hi haurà Ball de Caparrots i Capgrossos a les 11.30 hores, i vermut de canya a les 12 hores.

 

Ja a la tarda, les entitats formaran part del Seguici de Sant Pere a partir de les 17 hores, i a les 19 hores, els Geganters faran l'ofrena a la Missa Major. En acabar aquesta, a les 20 hores, hi haurà l'esclat de Festa Major, i els Gegants ballaran el Paga-li, Joan. La festa seguirà amb el Correfoc a les 23.15 hores.

L'últim dia de Festa Major, el diumenge, dia 30, serà el torn de la cercavila bastonera a les 12 hores, i a la tarda tindrà lloc la Trobada Gegantera, amb ball final a la plaça d'Octavià a les 19.30 hores, després de l'actuació castellera, que arrencarà a les 17.30 hores. El punt final a la cultura popular i tradicional de la Festa Major el posarà la ballada de sardanes a les 20.30 hores.

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I aquest mateix divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem