La Flama del Canigó encendrà un any més la nit de Sant Joan

La ciutat celebra la Festa Nacional dels Països Catalans amb diferents activitats durant la tarda

La Flama del Canigó torna un any més per encendre la nit de Sant Joan a Sant Cugat aquest divendres, 23 de juny. Per onzè any consecutiu, la ciutat rebrà el símbol d'unitat dels Països Catalans amb diferents activitats, entre elles, la revetlla popular a la plaça d'Octavià. Una activitat que ja es va estrenar amb èxit ara fa un any.

Entre les principals novetats d'enguany, destaca el nou peveter per acollir la Flama, la incorporació de Valldoreix a la celebració, la música amb orquestra durant la revetlla a la plaça d'Octavià, i un taller previ que es feia aquest mateix dijous per construir els fanalets que la gent podrà fer servir per emportar-se la Flama a casa.

La Flama serà rebuda per la Unió Ciclista a l'avinguda de Cerdanyola i serà portada fins a la plaça de la Vila on les autoritats la rebran a les 20 hores. Després dels parlaments protocol·laris, i de la lectura del manifest, la Flama marxarà cap a Valldoreix i, a Sant Cugat, s'iniciarà una cercavila, encapçalada per Caparrots i els infants del municipi, fins a la plaça d'Octavià.

L'arrencada de la cercavila, a les 20.15 hores, la marcaran els Trabucaires, anunciant així a l'Entitat Sardanista (que des de les 18.45 hores estaran ballant a la plaça d'Octavià) la seva arribada. Un cop a la plaça, cap a les 20.30 hores, la Flama serà rebuda per un pilar d'homenatge dels Castellers de Sant Cugat. Tot seguit, l'actor Jaume Pla serà l'encarregat de llegir el manifest de la Flama 2017, signat per Toni Ayala.

El cant d'Els Segadors per part dels assistents, amb l'acompanyament de la cobla, tancarà l'acte institucional de rebuda de la Flama. Tot seguit, els infants passaran el foc a Diables, que seran els encarregats d'encendre la foguera de Sant Joan a les 21 hores. Els Bastoners se sumaran a la festa, i els Diables oferiran un espectacle de malabars.

La nit continuarà amb un sopar de carmanyola a la mateixa plaça. La novetat d'enguany és que els restaurants de la plaça oferiran un menú de carmanyola per a aquells que es vulguin afegir al sopar a l'últim moment. Més tard, a les 23 hores, començarà el concert amb l'orquestra Mitjanit. A les dues de la matinada seguirà la festa amb música punxada fins a les 4 de la matinada.

Valldoreix se suma a la celebració

Acte de presentació dels actes de rebuda de la Flama del Canigó  FOTO: C. Caballé

Per primer cop, l'EMD de Valldoreix se suma a l'acte de rebuda de la Flama del Canigó. D'aquesta manera, a les 20 hores recolliran el foc a la plaça de la Vila i la portaran fins a l'EMD. La festa continuarà al Club de Tenis on es farà lectura del manifest i la Coral Harmonia cantarà Els Segadors. L'acte finalitzarà amb coca i vi per als assistents.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem