Neix Lumínic, el primer festival de fotografia de Sant Cugat

El certamen portarà imatges de gran format arreu de la ciutat a partir del 21 de març

La fotografia d'autor i les imatges de gran format ompliran Sant Cugat del Vallès amb el nou festival Lumínic a partir del dijous, 21 de març. Un festival de fotografia, el primer que se celebra a Sant Cugat, que neix amb la voluntat d'esdevenir una cita de referència entre els amants de la fotografia contemporània.

Sales expositives, places i jardins s'ompliran de fotografies amb dotze mostres fotogràfiques i una desena d'activitats entre xerrades, tallers, projeccions i mercats fotogràfics. Entre els noms que exposaran a la ciutat, hi ha Israel Ariño, Ainhoa Valle, Jordi Bernadó, Antoni Bernard, Neus Solà, Inzajeano Latif, Maria Espeus i Manel Esclusa, entre altres.

 

A més dels artistes consagrats, Lumínic també ofereix un espai d'exhibició pels talents emergents amb quatre exposicions d'alumnes de fotografia de l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

El festival s'estendrà fins al 28 d'abril, i alguns dels espais que acolliran les propostes són la Casa Museu Cal Gerrer, l'Ateneu Santcugatenc, el Claustre del Monestir o el Centre d'Art Maristany.

L'objectiu del festival és crear una experiència visual única que permeti estudiar el fet fotogràfic des de noves perspectives. Al mateix temps busca familiaritzar al públic amb els projectes fotogràfics professionals i amateurs d'alta qualitat així com fer reflexionar als visitants sobre la fotografia i la seva relació amb altres disciplines culturals i socials.

Les exposicions del festival:

  • "La gravetat del lloc", de Israel Ariño i Clara Gassull – Casa de Cultura
  • "This is Tottenham", de Inzajeano Latif – Casa Museu Cal Gerrer
  • "Conspiracions", d'Antoni Bernard - Arxiu Nacional de Catalunya
  • "Poupées", de Neus Solà – L'Ateneu Santcugatenc
  • "Butohgrafías", d'Ainhoa Valle – Vestíbul del Teatre-Auditori
  • "De l'ombra a la llum", de Maria Espeus – Claustre del Monestir
  • "Welcome to Espaiñ", de Jordi Bernadó – Sala Capitular del Monestir
  • "El jardí d'humus", de Manel Esclusa – Centre d'Art Maristany


LUMÍNIC està impulsat per Agita Cultura, La Fotogràfica i QgatFoto, associacions que treballen en l'àmbit de la fotografia a Sant Cugat del Vallès. Cadascuna d'aquestes entitats promotores aporten dos socis a la coordinadora, organitzadora i gestora de festival. Per la seva part, l'Ajuntament de Sant Cugat aporta dos representants amb funció d'entitat coproductora.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem