Neix Valldoreix Plural i Cultural per reivindicar equipaments culturals

Valldoreix Plural i Cultural demana un auditori i un espai cultural en lloc de la nova escola de música

Un grup de veïns de Valldoreix vinculats a la vida cultural i social de la vila han impulsat la plataforma Valldoreix Plural i Cultural per reivindicar millores i nous equipaments culturals. El grup, impulsat per l’exvicepresident de l’EMD Joaquim Castelló, va néixer com a resposta al projecte del govern valldoreixenc de construir una nova escola de música a l’espai del garden. Un projecte que ja es va trobar amb al contestació de bona part de les entitats valldoreixenques.

Més info: Entitats de Valldoreix s'uneixen per aconseguir un espai multicultural

“Vam posar el crit al cel en veure que es gastarien 1,7 milions d’euros, quan el món cultural de Valldoreix té uns espais en ruïna i no dels que no es preocupen”, exposa Carme Ballesteros, una de les integrants de l’entitat. “El govern ha decidit que la primera inversió en equipaments culturals després de 3 legislatures governant serà la construcció d’una nova escola de música”, exposen en un tríptic repartit entre el veïnat.

Ballesteros destaca que no estan en contra de l’escola de música: “Tots volem l’escola de música, però no que es gastin 1,7 milions d’euros de diner públic en una concessió privada i que les associacions culturals no les podrem utilitzar”. En aquest sentit, assenyala que el 70% de l’alumnat és de fora de Valldoreix: “Volem una escola de música no privada, per tota la població”.

Ballesteros: "A Valldoreix hi ha molta cultura i molt teatre"

Des de Valldoreix Plural i Cultura denuncien que la “vila té moltes altres necessitats” en matèria cultural. “A la Nau de Cultura li falten vestidors, banys, seguretat i, si plou, no es pot fer res. És molt precari”, exposa Ballesteros. A més, assenyalen que el Casal de Cultura tampoc dona resposta a les necessitats de les entitats. “A Valldoreix hi ha molta cultura i molt teatre”, emfatitza.

Des de Valldoreix Plural i Cultural carreguen també contra el projecte de centralitat, que ara l’EMD ha recuperat. Des de l’entitat avisen que si es tira endavant, es quedaran un temps sense cap espai on poder fer l’activitat cultural. Per tot plegat, la seva proposta és que l’espai del garden aculli un auditori i un centre per les entitats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem