Recta final de les obres a Can Quitèria per convertir-la en centre de l'art tèxtil

Els treballs a la masia està previst que finalitzin al mes d'octubre

Les obres de rehabilitació de la masia de Can Quitèria per esdevenir un nou centre de referència de l'art tèxtil a Catalunya a Sant Cugat encaren la recta final. Unes obres, que està previst que finalitzin al mes d'octubre, que està servint per sanejar l'estructura de l'edifici i preservar els seus elements arquitectònics, patrimonials i històrics.

Un cop finalitzades les obres, s'iniciarà el procés per museïtzar aquest espai. L'objectiu d'aquest nou centre, que tindrà uns 500 m2 expositius, serà fer valdre l'Escola Catalana del Tapís i la figura de l'artista santcugatenc amb més reconeixement internacional, Josep Grau-Garriga.

El projecte de museïtzació compta amb l'assessorament de la crítica d'art i membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Pilar Parcerisas, que a més a més és experta en l'obra de Josep Grau-Garriga.

Les peces que s'exhibiran al nou centre provindran principalment de la col·lecció de l'Ajuntament –que gestiona 230 peces d'art tèxtil, 38 de les quals són de Grau-Garriga– i d'aportacions que puguin fer la família Grau Garriga o altres personalitats.

Així mateix, aquest nou centre es complementarà amb les activitats de creació i recerca vinculades amb el tèxtil que s'han iniciat recentment a la Casa Aymat.

Els treballs de rehabilitació de la masia de can Quitèria, adjudicats a l'empresa Urcotex, han suposat una inversió de 600.000 euros.

La tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, remarcava en un comunicat que "ens trobem davant d'un projecte de ciutat molt ambiciós. Volem retornar l'esplendor a la masia de can Quitèria i reconvertir-la en un centre de referència de l'art del tapís contemporani. I per fer-ho farem un èmfasi especial a l'obra de Grau-Garriga i al conjunt de l'Escola Catalana del Tapís".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem