Sant Cugat s'acomiada de la capitalitat de la sardana: un any ballant al ritme de la cobla

El municipi ha passat el relleu de manera oficial a Manresa en un acte on també s'ha anunciat que el Vendrell ostentarà la capitalitat de la sardana el 2026

Sant Cugat ha dit adeu oficialment a la capitalitat de la sardana. Després d'un any amb més d'una cinquantena d'activitats liderades per l'Entitat Sardanista, el municipi ha passat el relleu a Manresa en un acte celebrat aquest diumenge, 10 de març, a Sala Clavé de la Unió. Els Premis Capital de la Sardana, la versió de Coti x Coti de The Tyets i el protagonisme de l'Entitat Sardanista com a banderera de Sant Medir i Sant Antoni han estat alguns dels moments més importants de la celebració. Durant l'acte, també s'ha anunciat que el Vendrell ostentarà la capitalitat de la sardana el 2026 i agafarà el relleu a Olot que ho serà el 2025.

Més info: La sardana protagonitza el concert de l'Escola Fusió al Teatre-Auditori

Més info: Sant Cugat celebra Sant Medir tot i la pluja

La presidenta de l'Entitat Sardanista, Elvira Anglès, ha fet un repàs de les activitats que s'han fet al llarg de l'any i ha posat èmfasi en la col·laboració amb altres entitats de cultura popular de Sant Cugat. Com si fos un poema, Anglès ha convidat Manresa a "passar a l'acció. "La sardana ens acull i agermana i, amb molta satisfacció, passem a Manresa l'acció", ha recitat la presidenta de l'entitat. Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha convidat a la ciutat del Bages a gaudir de la capitalitat de sardana perquè "l'any passa molt ràpid". 

Més info: Anglès: "Hem tingut sort amb la cançó de Coti x coti perquè ha posat en relleu la sardana"

 Elvira Àngels i Josep Maria Vallès amb la placa de reconeixement FOTO: Mireia Comas (TOT Sant Cugat)

Elvira Àngels i Josep Maria Vallès amb la placa de reconeixement FOTO: Mireia Comas (TOT Sant Cugat)

Per cloure els parlaments, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras, ha felicitat Sant Cugat per ser "una de les millors capitals de la sardana" que hi ha hagut. Tot plegat, ha dit Tresserras, per fomentar un "agermanament" entre totes les persones que fan cultura popular. "El país sense el català i la sardana no seria el que és", ha conclòs. 

L'acte ha posat el punt final amb l'espectacle Els llops d'Àngel Guimerà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem