Sant Cugat celebra Sant Pere des de casa

El Paga-li, Joan centrarà els actes de dilluns de Sant Pere, enguany viscut virtualment

Aquest dilluns, 29 de juny, és Sant Pere, i Sant Cugat del Vallès ho vol celebrar un any més, enguany, amb format virtual després que se suspengués la Festa Major a conseqüència de la Covid-19. Així, ja diumenge, dia 28, arrencaven els actes a les xarxes de la proposta SantPereACasaStC, que durant els dos dies aglutina diferents activitats per gaudir d'aquesta data tan assenyalada des de casa.

Així doncs, el ball del Paga-li, Joan i la 40a edició del Concurs d'Arrossos han estat un cop més els protagonistes de la festa, a més del Racó Infantil i les nits de concerts.

 

Després del Concurs d'Arrossos virtual de diumenge, quan es donaven a conèixer els guanyadors, aquest dilluns és el torn del Paga-li, Joan, que s'ha reinventat. Així, els organitzadors van proposar enregistrar un vídeo per mostrar els passos de la dansa local per enviar per correu electrònic. El resultat es podrà veure a les xarxes aquest dilluns, a les 20 hores.

D'altra banda, i com ja passava diumenge al vespres, aquest dilluns es podrà gaudir de més música amb el Connecta't a la festa. L'Ajuntament de Sant Cugat oferirà concerts virtuals amb la presència de grups musicals del municipi com Pulmon BeatBox, les Pasquines o Vinylics, entre altres.

 

D'altra banda, les entitats de cultura popular i tradicional enregistraven el passat dia 20 el Seguici de Sant Pere, que no han volgut que es perdés aquest any. A més, els Geganters de Sant Cugat han preparat una sorpresa per celebrar Sant Pere. Aquest 29 de juny, us ho explicarem a www.totsantcugat.cat.

Més info: La cultura popular vol mantenir vigent l'esperit del Seguici de Sant Pere

Finalment, l'Ajuntament vol que els santcugatencs engalanin els seus balcons i proposa als ciutadans que enviïn imatges de les activitats que més s'enyoraran i siguin actius a les xarxes amb l'etiqueta #SantPereAcasaSTC. A més, s'inclourà un recorregut pel municipi, on mitjançat codis QR, els santcugatencs es podran traslladar a les activitats que s'haurien viscut. "Volem aconseguir que la gent revisqui coses i mantingui viva l'essència i esperit d'aquest Sant Pere. Volem que no només siguin consumidors, sino que participin de forma directe i siguin productors" explicava Esther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura durant la presentació dels actes.

 
Comentaris

Destaquem