Sant Cugat homenatja Rudolf Häsler en el 90è aniversari del seu naixement

La Sala Capitular i el Claustró del Monestir acull una exposició recordant la trajectòria artística de qui serà nomenat fill predilecte de la ciutat

Sant Cugat ha iniciat aquest dijous, 20 de juliol, els actes d'homenatge a l'artista Rudolf Häsler en l'any en què es commemora el 90è aniversari del seu naixement. Ho ha fet inaugurant l'exposició "Rudolf Häsler. Homenatge en el 90è aniversari del seu naixement (1927-1999)" al Monestir de Sant Cugat.

Una mostra que es divideix en dues parts. La primera, al Claustró, recorda amb fotografies la trajectòria vital del desaparegut artista que residí a Sant Cugat. La segona, a la Sala Capitular, repassa la trajectòria artística amb les seves obres.

FOTO: Artur Ribera

L'acte inaugural ha comptat amb més de 150 participants que han homenatjat Häsler. Un acte presidit per la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, qui ha remarcat que la figura de Rudolf Häsler "forma part del nostre patrimoni cultural i emocional", en tant que "va viure molts anys a Sant Cugat.

Igualment, ha destacat la idoneïtat de la ubicació de l'exposició. "El mateix claustre forma part de l'entorn de l'artista", ha dit. Igualment, Fortuny ha fet valdre la figura de la seva vídua, qui "ha fet possible que puguem fer aquesta exposició", i ha remarcat la figura dels seus fills, artistes en diferents disciplines.

FOTO: Artur Ribera

L'acte ha finalitzat amb la projecció del documental Coca Castro, que repassa la trajectòria de l'artista.

Homenatge a l'artista

Rudolf Häsler serà nomenat fill predilecte de Sant Cugat en un ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim mes de setembre. Així ho anunciava Carmela Fortuny durant la presentació dels actes que organitza Sant Cugat per homenatjar a Häsler en el 90è aniversari del seu naixement el passat 18 de juliol.

FOTO: Artur Ribera

A més de l'exposició, es faran diferents actes a la ciutat. Aquest mateix dissabte, 22 de juliol, continuarà l'homenatge a Rudolf Häsler amb un espectacle que anirà a càrrec de dos dels fills de Häsler, Ana i Alejandro. En aquest cas presentaran l'estrena mundial d'un recital de veu i piano amb projecció d'imatges i textos que enllacen a la perfecció els 'Poèmes pour Mi', d'Olivier Messiaen,  i les 'Canciones del Saber y el Sentir' que Falcón Sanabria va compondre i dedicar a Anna Häsler, provinents de la poesia de Rudol Häsler.

La cita tindrà lloc a les 22.00h al Claustre del Monestir i té un preu de 10 euros per persona. Les entrades es poden comprar anticipadament a la Casa de Cultura o una hora abans del concert al Claustre. 

El ple municipal de Sant Cugat va aprovar per unanimitat, del mes de gener, homenatjar l'artista​. Rudolf Häsler, suís de naixement, va viure en diversos llocs del món fins a arribar l'any 1970 a Sant Cugat, on s'hi va quedar fins que va morir, l'any 1999. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem