Sant Cugat homenatjarà i recordarà l'artista Rudolf Häsler

El plenari ha aprovat per unanimitat a l'artista que va residir els últims anys de la seva vida a la ciutat

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat retre homenatge a l'artista Rudolf Häsler en el 90 aniversari del seu naixement.

 

Per part de l'equip de govern, Carmela Fortuny ha defensat que a “la ciutat li toca fer aquest tribut a l'artista”, ha dit, “pel que va ser, i pel que ha suposat per la nostra ciutat”. “Pensem que l'obra d'aquest artista és poc coneguda pels santcugatencs, i és necessari aquest reconeixement”.

 

D'aquesta manera, es dissenyarà un programa d'actes a realitzar durant el 2017 en diferents espais de la ciutat relacionats amb la figura de l'artista, la seva trajectòria i la seva vinculació amb Sant Cugat, amb la participació dels seus tres fills i la seva filla. Igualment, es col·locarà una placa distintiva davant de la casa on va viure, i on ara viu la família, que ha previst una sèrie de visites guiades.

Finalment, es proposarà a la comissió de nomenclàtor, quan sigui oportú, la cerca d’un espai a la via pública de la ciutat en la seva memòria.

Totes les formacions representades al ple s'han sumat a l'homenatge. Pere Soler (PSC) ha remarcat que aquesta era "una assignatura pendent que tenia la ciutat", i Núria Gibert (CUP-PC) ha posat èmfasi en el fet que ens hem de "felicitar pel trosset de la seva vida que va viure a Sant Cugat". En la mateixa línia s'ha referit Mireia Ingla (ERC-MES): "ens sentim molt orgullosos de què Häsler decidís viure aquí".

Per part d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana ha remarcat la idoneïtat de la iniciativa per fer "possible conèixer l'artista", i Sergio Blàzquez (Ciutadans) ha afirmat que "és de rebut subratllar la magnitud de l'obra de l'artista que va fer a Sant Cugat, i que no s'ha reconegut".

Mireu les millors imatges del Ple Municipal. 

 

La família Häsler ha agraït l'acord  FOTO: JM Vallès

Àlvaro Benejam (PP), ha dit que "és un honor poder reconèixer la trajectòria artística d'un santcugatenc d'adopció que va desenvolupar part de la seva obra aquí. És un deure reconèixer aquesta trajectòria", i Dimitri Defranc, regidor no adscrit, ha manifestat la seva "alegria" davant un "acord en positiu".

Alejandro Häsler, en representació de la família de l'artista present al ple, ha agraït el reconeixement de la ciutat al seu pare.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem