Sant Cugat promourà l'encesa de fogueres populars la nit de Sant Joan

Convergència vol que l'Ajuntament promogui una revetlla popular la revetlla de Sant Joan

Convergència presentarà en el ple municipal de l'abril una moció per tal de donar suport a la iniciativa de reconèixer oficialment la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans. La formació nacionalista ha recollit la proposta d'Òmnium Cultural i, segons els convergents, serà aprovada també per la resta de partits. 

"La celebració dels Focs de Sant Joan ha tingut sempre un caràcter social, col·lectiu i cerimoniós, fet que explica la seva continuïtat al llarg dels segles i la seva vigència actual", destaca Convergència. Per aquest motiu, la moció contempla que "l’Ajuntament promourà l’encesa de fogueres populars la nit de Sant Joan i posarà a disposició de les entitats que demanin poder encendre una foguera la nit de Sant Joan els recursos d’assessorament i de seguretat per dur-les a terme".

A més, Convergència es compromet a "potenciar la celebració d’una revetlla popular la nit del dia 23 de juny". L'objectiu és continuar amb la celebració de l'arribada de la Flama del Canigó, que des de fa deu anys es passeja pel centre de Sant Cugat la revetlla de Sant Joan.

Finalment, l'Ajuntament demanarà "als governs dels respectius territoris de parla catalana que prenguin en consideració la iniciativa de declarar la Festa de Sant Joan la Festa Nacional dels Països Catalans, ja que és una tradició popular arrelada en una de les tradicions més antigues d’aquests territoris. I de l’altra, demanar-los que emprenguin les accions necessàries per fer-la efectiva".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem