VÍDEO: Sant Cugat rendeix homenatge al seu màrtir en el dia del seu santoral

Una commemoració en què ha faltat la lectura dramatitzada per motius de salut

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha tornat a organitzar el dia de Sant Cugat, 27 de juliol, la tradicional diada que recorda la figura del màrtir Cugat, personatge que dona nom a la ciutat. 

La celebració consisteix en una cerimònia religiosa a l'església del Monestir, i l'ofrena a les relíquies del màrtir, al monument que recorda i guarda les despulles del màrtir.

Més info: Entre la llegenda i la història, la vida i mort del màrtir Cugat

Així, l'oració està presidida per la relíquia que es conserva del Sant. L’acte, que s'ha conduït amb textos i cants sobre la història, ha estat protagonitzada per persones de totes les edats i ha demanat que la fe creixi entre els santcugatencs i que es curin tots els malalts de la ciutat.

Com ja és habitual, la pregària ha culminat amb el ball de la moixiganga del Grup Mediterrània. Aquest ball popular té el seu origen en el Corpus Christi i representa, a partir de figures humanes, diferents escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, quan va ser assotat, quan el van coronar d'espines, el seu camí cap al Calvari, on va ser crucificat, la mort en creu, el davallament, la sepultura i, finalment, amb una música més accelerada, la resurrecció.

Més info: Enguany no s'escenificarà la història de 'El màrtir Cugat'

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem