Sant Jordi ja es viu amb força a Sant Cugat

La diada de Sant Jordi arriba a Sant Cugat amb un conjunt d'activitats que faran que la màgia del dia del llibre i la rosa vagi molt més enllà del dia 23 i es mantingui a la ciutat fins al 2 de maig

Els llibres, protagonistes al dia de Sant Jordi a Sant Cugat. FOTO: Lluís Llebot Els llibres, protagonistes al dia de Sant Jordi a Sant Cugat. FOTO: Lluís Llebot
El dia de la rosa i el llibre ja ha arribat altra vegada i aquest dilluns els carrers s’ompliran de versos i colors amb la celebració de Sant Jordi. Sant Cugat respirarà durant tot el dia 23 la màgia d’una jornada en què l’amor, la literatura i la cultura es donen de la mà. Tot i això, el Sant Jordi ja es viu des d'avui amb força a la ciutat i és que s’han organitzat un conjunt d’activitats paral·leles relacionades amb la diada. A més, pels carrers santcugatencs s’instal·laran dilluns unes 140 parades de llibres i roses, xifra molt elevada i que fa que la policia es replantegi el format de cara al futur.

Aquest divendres l'atmosfera de Sant Jordi ja es comença a respirar a Sant Cugat; un ambient que es mantindrà amb activitats relacionades amb la diada fins al dos de maig. Aquest divendres, 20 d'abril, la Biblioteca Central Gabriel Ferrater acull, a partir de les 18 hores, l'Hora del conte amb El Noi i el Tit i la companyia Eliselisputxinel·lis com a protagonistes. A la nit, el músic Joan Artigas oferirà el concert Tot recordant Pere Quart a la Casa de Cultura.

Districtes
Dissabte a la tarda, té lloc al Casal de Mira-sol la celebració del Sant Jordi de la gent gran del barri. Diumenge, a les 17 hores i també a Mira-sol, el grup de teatre infantil ofereix la representació de la llegenda de Sant Jordi amb pinyates i berenar pels més petits. Al Casal de les Planes, diumenge a partir de les 11 hores s'organitza una xocolatada popular d'intercanvi de llibres. A la Floresta cal recordar que des de ja fa unes setmanes s'organitza cada diumenge un banc de llibres, on es poden agafar i deixar llibres gratuïtament.

Biblioteques
Des d'aquest divendres i fins al dia 2 de maig les dues biblioteques de la ciutat es bolquen amb Sant Jordi i organitzen un conjunt d'activitats relacionades amb el món de la literatura. El dia 21 d'abril comencen les cites amb l'Hora del conte, unes trobades amb els més petits per fomentar l'hàbit de la lectura. Són els dies 21 i 26 d'abril (Biblioteca Central Gabriel Ferrater) i els dies 25 i 27 (Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona).

A més, el dia 24 a les 18 hores a Mira-sol, s'organitza el taller infantil Dracs menjadits. L'espectacle per adults William Tennesse, amb dramatúrgia de Martí Peraferrer, tancarà les activitats a les biblioteques dedicades a Sant Jordi. Serà el 2 de maig, a la Biblioteca Central, a partir de les 20 hores.

El dia de Sant Jordi
Sant Jordi arriba a Sant Cugat amb 140 parades de roses i llibres instal·lades pels carrers de la ciutat el dia 23. Aquesta xifra suposa gairebé el doble que l'any passat (que va caure en Setmana Santa) tot i que se situa a xifres similars a les de fa dos anys. La gran allau de demandes per muntar paradetes (s'han de denegar sol·licituds) fa que la policia estigui pensant en alguna nova fórmula per poder atendre tota aquesta demanda que existeix.

Les paradetes s'instal·laran per qualsevol racó transitat de Sant Cugat, tot i que la plaça d'Octavià és l'epicentre de la jornada. Al costat, a la plaça Augusta, hi haurà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal del Llobregat a les 19 hores.

A tota veu
Coincidint amb Sant Jordi, Òmnium organitza l’activitat A Tota Veu a diverses ciutats del país (a Sant Cugat el dia 23 d'abril a les sis de la tarda a la plaça Augusta) amb l’objectiu de visibilitzar la riquesa lingüística que hi ha a Catalunya i mostrar el català com a llengua de cohesió. A Tota Veu és un dels projectes de cohesió social que consisteix en una lectura pública de poesia on interactuen parelles formades per persones que tenen llengües pròpies diferents, una de les quals és la catalana. La voluntat del projecte és que les persones que tenen com a llengua pròpia l’urdú, el castellà, l’amazic, l’alemany, l’àrab... proposin una poesia per donar-la a conèixer, traduir-la al català i llegir-la en parelles.

Concert de Sant Jordi
L’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix el tradicional Concert de Sant Jordi el 23 d’abril a les 21 hores al Teatre-Auditori. La música catalana en serà la protagonista en un concert que repassarà els grans compositors catalans i els novells. Una de les peces estrella serà l’estrena de la versió orquestrada de Salvador Brotons del Cant de la Senyera, dirigida pel mateix Brotons.

La Fira de Sant Jordi
Dissabte i diumenge se celebra al Barri del Monestir la Fira de Sant Jordi, una iniciativa dels comerciants de la zona per dinamitzar les hores prèvies a la diada. Els comerciants sortiran al carrer amb les seves paradetes, tot recordant les fires dels anys 60. Es muntaran activitats paral·leles de jocs infantils tot el dissabte a l’avinguda Cerdanyola, hi haurà un concert el dissabte a la tarda al carrer de la Creu de Jordi Paulí a les 19 hores i diumenge tindrà lloc la trobada amb coxes clàssics multi marca.

D'altra banda, el Cau de Sant Cugat organitza una festa de Sant Jordi el dia 28 d'abril.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem