La santcugatenca Judith Colell, nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català

Judith Colell pren el relleu a Issona Passola com a presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català

La directora santcugatenca Judith Colell serà la nova presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català. Colell, amb un mandat de quatre anys, relleva en el càrrec la productora Isona Passola, al capdavant de l'entitat des del 2013. La seva candidatura, sota el lema 'Cinema i futur', s'ha imposat a les eleccions per 172 vots, enfront als 103 obtinguts per la liderada per Neus Ballús.

 

Integraven la seva candidatura el productor Sergi Moreno, la directora Carla Simón, el director del festival D'A Carlos Rodríguez, David Verdaguer, Alba Cros, Maria Molins, Ana Pfaff, Sílvia Quer i Eduard Sola. Quatre d'aquests, inclosa Colell, formen part de l'actual Junta de l'Acadèmia d'Isona Passola, mentre que la resta no ha tingut mai responsabilitats en la institució.

Cinema a les aules catalanes

Un dels propòsits de Colell és, segons va expressar en una entrevista a l'ACN, crear noves comissions i dinàmiques de treball per implicar els acadèmics en la vida de la institució. Entre les prioritats que marca hi ha la de revertir la pèrdua de múscul del cinema català en els darrers anys i treballar per eixamplar el públic des de les aules. Colell vol una Acadèmia que aglutini tots els creadors, al marge de qui la presideixi.

Més enllà de recuperar el nombre i la varietat de les produccions cinematogràfiques, la candidatura es marca dos altres grans reptes. Un té a veure amb la creació de nous públic. Colell aposta per fer un pla per lligar pedagogia i cinema i teixir un pacte amb el Departament d'Educació perquè el cinema català entri a les aules.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem