Tres dècades d’Orquestra Simfònica Sant Cugat

La formació oferia el seu primer concert per Festa Major del 1990 i des de llavors el seu creixement ha estat constant

L’Orquestra Simfònica Sant Cugat està d’enhorabona. I és que durant aquesta temporada, la del 2019-2020, la formació celebra tres dècades d’història. Trenta anys de música que arrencaven l’any 1990 amb el concert de Festa Major. “L’Orquestra compleix 30 anys l’any 2020, ja que va començar el 1990, al Concert de Festa Major de la Coral Sant Cugat, al Monestir. Un concert que el 1990 era el més important de la festa a la ciutat”, recorda el director de l’orquestra Josep Ferré.

La formació va començar amb una Orquestra de Cambra, una orquestra professional, i en paral·lel amb la Jove Orquestra, una orquestra d’estudiants. Una dualitat que es va mantenir durant 5 anys. “L’any 1995 ja vam fusionar els professionals que hi havia a l’Orquestra de Cambra, més els joves que ja estaven acabant i ja es volien dedicar completament a la música, que volien ser professionals. I va ser així com el 1995 es va fer l’Orquestra Simfònica Sant Cugat com a única marca, i així hem estat fins ara, ja fa 30 anys”, descriu Ferré.

Tres dècades d’evolució constant i “molt positiva”, tal com remarca el director, ja que “artísticament ha crescut moltíssim i ara estem fent una programació molt important. Hem tingut la sort de tenir un públic que sempre ens ha ajudat, que sempre ha omplert els concerts que fem al Teatre-Auditori, i a altres ciutats, i estem molt contents”, detalla.

El present i el futur

Actualment, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat ofereix diferents cicles de concerts, és a dir, que hi ha diferents ciutats on fan mínim 6 concerts a l’any. Aquests municipis són Sant Cugat del Vallès, Vilassar de Dalt, Sant Pere de Ribes i Vilassar de Mar. “Tenim una activitat important fora de la ciutat, i això està molt bé”, subratlla Ferré. A més, l’Orquestra presenta dues temporades, la Simfònica, amb una orquestra de pràcticament 60 músics professionals i un repertori d’alt nivell acompanyats per solistes i directors convidats de primera línia; i la programació Orquestra de Cambra Joves Solistes, un cicle més pensat per donar oportunitats a la gent jove que està acabant la carrera, amb un alt nivell.

Havent obtingut el reconeixement de la ciutat, i també fora d’aquesta, ara el repte de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat és consolidar aquest reconeixement i presència arreu del territori.

“El futur de l’Orquestra passa perquè aquest camí que hem iniciat fent temporades a altres ciutats es consolidi, perquè el secret de la viabilitat d’una orquestra és treballar molt, i per a això necessites molts contactes per fer molts concerts i garantir una certa estabilitat”, detalla Ferré. “El repte no és artístic, perquè estem en un gran nivell, sinó que és una mica organitzatiu, d’aconseguir arribar a més ciutats”, afegeix.

“El repte és la viabilitat, la supervivència, i continuar amb aquest nivell d’excel·lència”, remarca Josep Ferré.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem