Últimes setmanes per participar en la desena edició del concurs literari Ficcions

Al certamen hi poden participar els alumnes de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius

Últimes setmanes per participar en la desena edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries dirigides als alumnes de 14 a 18 anys que cursin 3r i 4t d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. La participació pot ser individual i/o en un grup màxim de tres persones. Les inscripcions segueixen obertes fins al dia 6 de febrer, data que es tanca l'entrega del primer capítol, a través de la pàgina web del certamen.

Els alumnes participants han d'escriure un relat dividit en tres capítols seleccionant un dels cinc inicis de les següents novel·les: Li deien Lola de Pilar Romera, Marina de Carlos Ruiz Zafón, Un any i mig de Sílvia Soler, Joc de trons de George R. R. Martin i Camps de maduixes de Jordi Sierra i Fabra. 

Aquesta és una iniciativa creada per l'associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana, a la vegada que incentiva la seva creativitat i la seva imaginació.

S'entregaran diversos premis: a la millor història (un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup), a la segona millor història (iPod Touch per a cada membre del grup), al professor/a més motivador/a que hagi estat responsable del nombre més gran de participants (estada de 2 dies per a 2 persones) i al millor relat de la ciutat de Barcelona (iPad per a cada membre del grup). Els finalistes amb les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) tindran l'oportunitat de guanyar un reproductor mp3 (per a cada membre del grup).



Aquesta desena edició del concurs literari ja compta amb un total de 2.210 participants de 233 centres educatius, dels quals 1.611 alumnes són de Catalunya, 281 són del País Valencià i 319 de les Illes Balears. En la darrera edició van participar-hi més de 2.900 estudiants de segon cicle d'ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 341 centres educatius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem